Koldskålsfromage
SPONSORERET indhold

Koldskålskage: Verdens bedste opskrift

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Koldskålkage er et forfriskende højdepunkt på kagebordet, og med denne opskrift kan du lave en, som er lige i skabet. Bunden er (naturligvis) lavet af kammerjunker - og nej, denne kage skal ikke bages!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
18. jul. 2023 | Opskrift | Hendes Verden
8 | Arbejdstid: 40 min

Ingredienser

Kammerjunkerbund:

  • 300 g kammerjunkere
  • 150 g smør
  • Gerne lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Koldskålsfromage:

  • 6 blade husblas
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl kærnemælk
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • ½ dl citronsaft
  • 3 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
  • 2½ dl piskefløde

Pynt:

  • Lidt knuste kammerjunkere, hindbær, ribs og tynde halve citronskiver

Sådan gør du

  1. Kammerjunkerbund: Miks kammerjunkerne med smeltet smør i en foodprocessor.
  2. Kom bagepapir i bunden af en springform (22 cm i diam.), og beklæd siderne med lagkageplast. Du kan også beklæde hele formen med husholdningsfilm. Fordel kammerjunkerblandingen i formen, og pres den godt sammen. Her har vi presset lidt af bunden op langs kanten. Brug evt. bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet.
  3. Koldskålsfromage: Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag bladene op, og smelt dem i det vand, der følger med, i mikroovn eller over vandbad.
  4. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn cremet. Rør kærnemælk, cremefraiche, citronsaft og -skal i. Rør lidt af blandingen i husblassen, og rør herefter husblasblandingen i kærnemælksblandingen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i.
  5. Fordel koldskålsfromagen over kammerjunkerbunden i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer. Pynt fx med lidt knuste kammerjunkere, hindbær, ribs og citronskiver før servering.

Koldskålkage.jpg