Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kylling i fad med det hele
Foto: Line Thit Klein Kylling i fad med det hele

Ovnbagt kylling

Kylling i fad med det hele

Et fad med grønt og kylling, der passer sig selv i ovnen, mens du laver noget andet. Smart!

printer Print

1 kylling
4 gulerødder
2 pastinakker eller ½ knoldselleri
1 græskar, f.eks. hokaido eller butternut
250 g små tomater eller blommetomater
8 fed hvidløg med skal
salt og peber
3-4 spsk olivenolie
lidt tørret knust chili
frisk timian
20 g smør.
Tilbehør: evt. brød.

Sådan laver du kylling i fad:


Rens kyllingen for indmad og parter den i 8 stykker. Skræl gulerødder, pastinak og rødløg og skær dem i grove stykker. Halver græskaret, skrab kernerne ud og skær græskaret i både.

Spred græskar, gulerødder og pastinak ud på en bradepande med bagepapir i bunden eller i et stort ovnfast fad, og kom tomater og hvidløg herved. Krydr det med salt, peber, olivenolie, lidt tørret knust chili og masser af frisk timian. Læg kyllingestykkerne ovenpå og krydr dem med salt, peber. Kom et par smørklatter ovenpå, og steg kylling og grøntsagerne sammen i ovnen ved 200 grader i 45-50 min til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne møre.

Server evt. brød til retten.

Prøv også fisk i grøntsagssauce med dild og citron

Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/

TIP

Der er græskar i retten så er det ikke nødvendigt at server kartofler til, for at det kan bliver et mættende måltid.