Kylling i fad
SPONSORERET indhold

Kylling i fad: Nem pesto-kylling på flødekartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et fad med kylling passer sig selv i ovnen, mens du laver noget andet. Smart! Kyllingekød har ikke meget smag i sig selv – derfor bruger vi her pesto, feta og bacon til at gøre kødet ekstra delikat.

Af: Kerstin Svensson Foto: Olof Abrahamsson
04. nov. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Kylling:

  • 4 kyllingebrystfileter
  • Salt og peber
  • 100 g fetaost
  • 3 spsk. rød pesto, enten færdiglavet eller se opskrift herunder
  • 140 g bacon
  • 2 spsk. smør

Flødekartofler:

  • 800 g kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl revet ost
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl mælk

Pynt med:

  • Persille

Tilbehør:

  • Grøn salat

Hjemmelavet rød pesto:

Blend 150 g soltørrede tomater, 2 dl revet parmesanost, 2 fed presset hvidløg, 1½ dl olivenolie eller koldpresset rapsolie og 1 skive hvidt brød. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Sådan laver du kylling i fad:

  1. Flødekartofler: Skræl og skær kartoflerne i skiver. Skræl og hak løg og hvidløg. Bland kartofler, løg, hvidløg, salt, peber og ost i et smurt ovnfast fad.
  2. Bland fløde og mælk, og hæld det over kartoflerne. Bag i ovnen ved 225 grader i ca. 35 min.
  3. Kylling: Gå kyllingebrysterne efter, så du kun har rent kød. Læg dem mellem en frysepose, og bank kødet ud med en kødhammer eller kagerulle. Kødet skal ikke være mere end 1 cm tykke. Krydr kødet med salt og peber.
  4. Smuldr fetaosten, og mos den over kyllingen. Fordel pestoen på. Rul kødet stramt sammen og snur baconskiverne rundt om dem.
  5. Brun kyllingerullerne over det hele på en pande med smør.
  6. Læg rullerne oven på kartoflerne, og bag dem i ovnen, til kyllingen er gennemstegt, ca. 15 min. Kontroller, at kyllingen er gennemstegt. Pynt med persille og server med salat.

Kylling i fad nem opskrift.jpg

Anbefalet til dig