Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på kylling med lynsyltede pærer
Foto: Line Thit Klein Kylling med lynsyltede pærer

Opskrift på kylling med lynsyltede pærer

Kylling med lynsyltede pærer

5
Print

Lynsyltede pærer:
2-3 pærer
1½ spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
1 kvist plukket rosmarin
1 spsk rørsukker
4 spsk balsamico.

Kylling med lynsyltede pærer:
1 kylling
salt, peber og hakket rosmarin
1-2 hjertesalat
1 dl valnødder
lidt citronsaft
lidt olivenolie eller valnøddeolie.
Tilbehør: brød eller kogte eller ovnbagte kartofler

Sådan laver du kylling med lynsyltede pærer

Skær pærerne i skiver af ½-1 cm på langs. (undlad at fjerne kernehuset det kan du skære væk under middagen). Kom lidt olivenolie på en pande og steg pæreskiverne et kort øjeblik på hver side ved høj varme. Kom hvidløg, rosmarin, salt og peber på pærestykkerne steg det sammen nogle sekunder. Tilsæt sukker og god balsamico og sving pærerne rundt i det på panden. Tag pærerne af varmen og anret dem på et fad.

Partér kyllingen og placer kyllingekødstykkerne i et ovnfastfad, og krydr det med salt, peber og rosmarin. Steg kyllingekødet i ovnen til det er gennemstegt, ca. 45 min ved 200 grader.

Snit hjertesalaten i mindre stykker og hak valnødderne groft. Vend salaten sammen med citronsaft, olivenolie eller valnøddeolie og valnødder. Anret salaten sammen med de lynsyltede pærer. Servér til den stegte kylling og spis brød eller kartofler til.

Prøv også blommemarmelade og trifli

TIP

Du kan også servere de lynsyltede pærer til ost – f.eks. gorgonzola eller en ’blå’ ost.
Se, hvad vi ellers skriver om: Syltning, Nem aftensmad, Kylling, Dansk mad og Hovedret