Tomatsuppe med pasta
SPONSORERET indhold

Tomatsuppe med pasta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er der mere sund suppe end pasta. Vil du helt skippe pastaen, kan suppen sagtens nydes, som den er, med kogte perlerug eller med lidt sprød pancetta i.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
18. apr. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Tomatsuppe med pasta til 3-4 personer | Total: 50 min

Ingredienser

Tomatsuppe med pasta

 

2 peberfrugter
1 chili
2 rødløg
salt
olivenolie
1 håndfuld basilikum

Suppe:
1 løg
3 fed hvidløg
3-4 stilke bladselleri
300 g smagfulde tomater
lidt hakkede basilikumsstilke
700 g mosede tomater
8-10 dl grøntsags bouillon

Fyld:
150 g små fuldkornspastaer
lidt revet pecorino
olivenolie
basilikumblade
salt og peber

Sådan laver du tomatsuppe med pasta

1. Tænd ovnen på 200 grader med grillfunktion.

2. Gnid peberfrugt og chili med en smule olivenolie. Læg dem på en bageplade på bagepapir, sammen med hele løg med skal på.

3. Grill dem i den varme ovn i cirka 15 minutter, eller til løgene er møre, og peberfrugt og chili er mørke. Kom chili og peberfrugt i en frysepose, og luk den.

SE OGSÅ: Fuldkornspasta med svampe

4. Lad alle grøntsagerne køle lidt. Pil skindet af peberfrugt og chili, og kasser frøene. Hak begge dele. Pil løgene, og hak dem. Vend det hele sammen med basilikum lige inden servering.

5. Hak løg, hvidløg, bladselleri og tomater groft.

6. Sauter løg, hvidløg, bladselleri og basilikumstilke i lidt olivenolie i en varm gryde. De skal bare have 2-3 minutter, eller til de er let møre. Kom tomater ved, og sauter i 1 minut.

PRØV OGSÅ: Skyr-panna cotta med ananas og lakrids

7. Tilsæt mosede tomater og bouillon, og lad suppen simre i 20 minutter. Blend og smag til med salt og peber.

8. Kog pastaerne al dente.

9. Server suppen toppet med grillede grøntsager og basilikum, pasta og pecorino.

SE MERE: Grov focaccia med kartofler og gedeost

TIP:
Suppen er også skøn uden de grillede grøntsager, hvis det skal gå rigtigt hurtigt.