Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lammekebab med za’atar
Foto: Anders Schønnemann Lammekebab med za’atar

Lammekebab

Lammekebab med za’atar

plate 2-3
printer Print

Kebab:
400 g hakket lam
1 tsk chiliflager
2 tsk garam masala
1 fed hvidløg, revet
1 tsk stødt spidskommen
salt
olie til stegning
evt. spyd

Za'atar:
2 spsk sesamfrø
2 spsk tørret timian
2 tsk sumak
1 tsk salt

Tilbehør:
frisk oregano
citronbåde
evt. chilisauce

Sådan gør du

Rør kødet med chiliflager, garam masala, hvidløg og spidskommen og salt efter smag. Form 10-12 små, aflange pølser, og steg dem i lidt olie på en varm pande (eller gnid kødet med lidt olie, og steg dem på en grill eller grillpande).

Rist imens sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 1 minut. Lad dem køle lidt, og bland dem derefter med timian, sumak og salt. Servér de små lammekebab med et drys za’atar, frisk oregano, citronbåde og evt. chilisauce til.

Spis med en stor salat eller f.eks. en fyldig tabbouleh til.


PRØV OGSÅ: Græskarkernebrød

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam og Kebab