Opskrift på marinerede kyllingelår med hvidkålssalat
SPONSORERET indhold

Marinerede kyllingelår med hvidkålssalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god og børnevenlig ret, som kan laves i en håndevending. Lav ekstra kyllingelår, så der er til frokost eller madpakken næste dag.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. feb. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

8-10 kyllingelår, evt. flere
½ dl sojasauce
2 fed revet hvidløg
2 spsk fintrevet frisk ingefær
3 spsk sød sojasauce eller 2 spsk honning
saft fra en lime
3 spsk sesamfrø
2-3 spsk neutral olie
evt. lidt sesamolie

Hvidkålssalat:
¼ - ½ hvidkålshoved alt efter størrelse
2-3 gulerødder, groft revet eller i tynde stave
saft fra 1 appelsin
olivenolie og evt 1 spsk sesamolie
1 granatæble

Sådan laver du kylling

Tænd ovnen på 200 grader. Bland sojasauce, hvidløg, ingefær, sød soja eller honning, limesaft, sesamfrø og olie sammen, og vend kyllingelårene i blandingen. Lad dem trække i et kvarters tid og vend dem undervejs, så alle sider tager smag.

Læg de marinerede kyllingelår på bagepir i en bradepande og steg dem i ovnen i 35-45 min eller indtil de er lækkert mørk-gyldne i skindet.

Lav imens den hvidkålssalaten ved at snitte hvidkålshovedet så fint som muligt, brug evt. en mandolin, hvis du har en. Vend den snittede hvidkål med gulerodsstave, appelsinsaft, olivenolie og evt. sesamolie. Del granatæblet i to halve og hold den ene del i håndfladen med overfladen opad. Bank på overfladen med en grydeske, så løsner de små røde kerner sig, og kan drysses over salaten. Lad den stå og trække smag, mens kyllingelårene er i ovnen. Servér med et godt brød til.