Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på marinerede kyllingelår med hvidkålssalat
Foto: Line Thit Klein Marinerede kyllingelår med hvidkålssalat

Opskrift på marinerede kyllingelår med hvidkålssalat

Marinerede kyllingelår med hvidkålssalat

En god og børnevenlig ret, som kan laves i en håndevending. Lav ekstra kyllingelår, så der er til frokost eller madpakken næste dag.

plate 4
printer Print

8-10 kyllingelår, evt. flere
½ dl sojasauce
2 fed revet hvidløg
2 spsk fintrevet frisk ingefær
3 spsk sød sojasauce eller 2 spsk honning
saft fra en lime
3 spsk sesamfrø
2-3 spsk neutral olie
evt. lidt sesamolie

Hvidkålssalat:
¼ - ½ hvidkålshoved alt efter størrelse
2-3 gulerødder, groft revet eller i tynde stave
saft fra 1 appelsin
olivenolie og evt 1 spsk sesamolie
1 granatæble

Sådan laver du kylling

Tænd ovnen på 200 grader. Bland sojasauce, hvidløg, ingefær, sød soja eller honning, limesaft, sesamfrø og olie sammen, og vend kyllingelårene i blandingen. Lad dem trække i et kvarters tid og vend dem undervejs, så alle sider tager smag.

Læg de marinerede kyllingelår på bagepir i en bradepande og steg dem i ovnen i 35-45 min eller indtil de er lækkert mørk-gyldne i skindet.

Lav imens den hvidkålssalaten ved at snitte hvidkålshovedet så fint som muligt, brug evt. en mandolin, hvis du har en. Vend den snittede hvidkål med gulerodsstave, appelsinsaft, olivenolie og evt. sesamolie. Del granatæblet i to halve og hold den ene del i håndfladen med overfladen opad. Bank på overfladen med en grydeske, så løsner de små røde kerner sig, og kan drysses over salaten. Lad den stå og trække smag, mens kyllingelårene er i ovnen. Servér med et godt brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Nem aftensmad, Kylling, Dansk mad og Hovedret