Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili
Foto: Line Thit Klein Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

Marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

Tagine er traditionel simremad fuld af smag, og hvor kødet bliver mørt som smør. For ikke at tale om den uimodståelige duft af krydderier. Server den med couscous, brød eller ris.

Print

2 løg
2 gulerødder
300 g kartofler
½-1 chili
olivenolie
500-600 g lammekød i tern
50 g svesker
50 g tørrede abrikoser
50 g mandler
1 tsk spidskommen
1/2 tsk kanel eller 1 hel stang kanel
4½ dl vand
salt, peber og evt. lidt citron- eller limesaft

Sådan laver du marokkansk tagine med lam, abrikos, mandler og chili

Skræl og skær gulerødder og løg i skiver. Skræl og skær kartoflerne i grove stykker. Halver chilien, fjern kernerne og hak den groft.

Varm lidt olivenolie i en gryde og brun kødet godt af på alle sider. Tag kødet op. Steg løgene møre i samme gryde og tilsæt svesker, abrikoser, mandler, chili, spidskommen, kanel, gulerødder og kartofler. Kom kødet tilbage i gryden, hæld vand ved, og lad retten småsimre en times tid under låg. Grøntsagerne må gerne være let udkogte og kødet dejligt mørt. Krydr gryderetten med salt, peber og lidt citron- eller limesaft.


TIP
Tagine-retter tilberedes almindeligvis i et lerfad med låg, men en støbejerns-gryde med låg kan også sagtens bruges.

Se, hvad vi ellers skriver om: Marokkansk mad, Lam, Abrikos, Mandler, Chili og Aftensmad