Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på moules frites – muslinger med ovnfritter
Foto: Line Thit Klein Moules frites – muslinger med ovnfritter

Opskrift på moules frites – muslinger med ovnfritter

Moules frites – muslinger med ovnfritter

En klassiker, som du typisk får serveret i Belgien eller Nordfrankrig. Men det er nemt at lave derhjemme og mødet mellem de friske muslinger, de sprøde pomfritter og den fede mayo er himmelsk.

Moules frites til 4 per
Print

Fritter
1 kg store kartofler
2 spsk neutral olie
½ tsk groft salt.

Persillemayo
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
1½ dl neutral olie
1 håndfuld kruspersille
salt og sort peber.

Muslinger
1 medium løg
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1½ kg blåmuslinger, renset og gået efter
1½ dl hvidvin eller vermouth
sort peber.

Sådan laver du moules frites

1. Fritter: Tænd ovnen på 225 grader. Skrub kartoflerne og skær dem i pomfrit-størrelse. Dup dem tørre med et rent viskestykke og kom dem over i en stor bradepande med bagepapir i. De skal helst ligge i ét lag, så fordel dem evt i to bradepander. Kom olie og salt ved og vend det godt sammen, så alle pomfritter har olie på sig. Rist pomfritterne møre og sprøde i ovnen i 35-40 min. Vend i dem undervejs.

 

2. Mayo: Tag ingredienserne ud af køleskabet 1 time før, så de kan temperere. Rør æggeblommer sammen med sennep og eddike. Rør olien i lidt ad gangen, mens du pisker, så al olie bliver optaget af æggeblandingen, før ny olie tilsættes. Efterhånden tykner mayonnaisen. Fortsæt til al olien er brugt op. Skyl og tør persillen grundigt og hak den fint. Rør den i mayonnaisen og smag til med salt og peber.

 

3. Muslinger: Hak løg og bladselleri i fine tern. Skræl gulerødderne og hak dem fint, og hak også hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og kom løg, bladselleri og gulerødder i. Svits dem ved medium varme i 2 min og kom så hvidløg i. Lad det stege med i 1 minut, før du tilsætter muslinger og hvidvin eller vermouth.

4. Sænk varmen, kom låg på og lad muslingerne simre i 5 min. Tag låget af og vend det hele godt rundt. Servér de friskdampede muslinger sammen med fritter og persillemayo.


Se også opskrift på Gratinerede muslinger med løvstikkesmør.

Tip

Prøv dig frem med forskellige mayonnaiser. I stedet for persille kan du prøve purløg, sød chilisauce eller ekstra grov sennep til en dijonnaise.
Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Skaldyr, Fransk mad og Hovedret