Opskrift på moules frites – muslinger med ovnfritter

Foto: Line Thit Klein Moules frites – muslinger med ovnfritter

Opskrift på moules frites – muslinger med ovnfritter

Moules frites – muslinger med ovnfritter

Mødet mellem de friske muslinger, de sprøde pomfritter og den fede mayo er himmelsk.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Moules frites til 4 per
Ingredienser

Fritter
1 kg store kartofler
2 spsk neutral olie
½ tsk groft salt.

Persillemayo
2 pasteuriserede æggeblommer
2 tsk dijonsennep
2 tsk hvidvinseddike
1½ dl neutral olie
1 håndfuld kruspersille
salt og sort peber.

Muslinger
1 medium løg
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1½ kg blåmuslinger, renset og gået efter
1½ dl hvidvin eller vermouth
sort peber.

Sådan laver du moules frites

  1. Fritter: Tænd ovnen på 225 grader. Skrub kartoflerne og skær dem i pomfrit-størrelse. Dup dem tørre med et rent viskestykke og kom dem over i en stor bradepande med bagepapir i. De skal helst ligge i ét lag, så fordel dem evt i to bradepander.
  2. Kom olie og salt ved og vend det godt sammen, så alle pomfritter har olie på sig. Rist pomfritterne møre og sprøde i ovnen i 35-40 min. Vend i dem undervejs.
  3. Mayo: Tag ingredienserne ud af køleskabet 1 time før, så de kan temperere. Rør æggeblommer sammen med sennep og eddike.
  4. Rør olien i lidt ad gangen, mens du pisker, så al olie bliver optaget af æggeblandingen, før ny olie tilsættes. Efterhånden tykner mayonnaisen. Fortsæt til al olien er brugt op.
  5. Skyl og tør persillen grundigt og hak den fint. Rør den i mayonnaisen og smag til med salt og peber
  6. Muslinger: Hak løg og bladselleri i fine tern. Skræl gulerødderne og hak dem fint, og hak også hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og kom løg, bladselleri og gulerødder i.
  7. Svits dem ved medium varme i 2 min og kom så hvidløg i. Lad det stege med i 1 minut, før du tilsætter muslinger og hvidvin eller vermouth.
  8. Sænk varmen, kom låg på og lad muslingerne simre i 5 min. Tag låget af og vend det hele godt rundt. Servér de friskdampede muslinger sammen med fritter og persillemayo.


Se også opskrift på Gratinerede muslinger med løvstikkesmør.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Prøv dig frem med forskellige mayonnaiser. I stedet for persille kan du prøve purløg, sød chilisauce eller ekstra grov sennep til en dijonnaise.

Moules frites: Oplev den belgiske nationalret

Moules frites er en lækker ret, der stammer fra Belgien. Det siges, at den er opstået ved folk har kombineret billige østers med kartofler, der skulle supplere eller erstatte den fisk, de ikke kunne få om vinteren. Moules frites var altså ikke en lige så udsøgt og fin spise, som det er i dag. Historien bag, gør dog ikke retten mindre udsøgt, og der må da også være en grund til, at Belgien har holdt fast i sammensætningen, og at moules frites i dag anses som Belgiens nationalret. 

Lav dine egne moules frites, og bring lidt af Belgiens kultur og historie hjem i stuen. Og hvis det ikke har interesse, så lav moules frites, fordi muslinger og pomfritter er en lækker og perfekt kombination, som du ikke går galt i byen med. 

Prøv vores andre opskrifter med muslinger

Er du vild med moules frites, og har du lyst til at prøve endnu flere retter med muslinger? Så har vi hos ALT.dk samlet nogle af vores gode bud. Du kan blandt andet lave:

Disse er dog ikke de eneste muligheder. Der findes nemlig et hav af gode opskrifter med muslinger, så klik endelig rundt, afprøv nogle forskellige versioner, og find din favoritret. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Skaldyr, Fransk mad og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg