Muslinger i rød karry
Foto: Anders Schønnemann Muslinger i rød karry

Muslinger i rød karry

Muslinger i rød karry

Muslinger er (også) skønne om vinteren og bliver et fyldigt hovedmåltid i selskab med mættende boghvede og broccoli. Tag gerne to dybe pander eller store gryder i brug, så får du mest varme og de bedste muslinger.

printer Print
plate 4

2 dl boghvedesalt
2 løg
2 stilke citrongræs
3 fed hvidløg
1 ½ -2 kg blåmuslinger
4 limeblade
3-4 spsk rød karry (eller efter smag)
olivenolie
2 dl kokosmælk
2 dl vand
saft af 1 lime
1 broccoli, ca. 400 g

Sådan laver du muslinger i rød karry:

Skyl boghveden, og kog den mør i kogende vand, ca. 15 minutter. Salt den, og dræn overskydende vand fra den.

Snit løgene i både.

Bank citrongræsset, så det åbner sig og afgiver mere smag. Flæk det.

Skær hvidløget i tynde skiver.

Rens muslingerne, fjern skæg, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.

Sauter karry i lidt olivenolie i en stor, varm gryde. Kom muslinger, løg, citrongræs, hvidløg og limeblade i gryden, og varm godt op. Hæld kokosmælk og vand på, og damp under låg i 1 minut. Del broccolien i buketter. Kom den i gryden. Ryst gerne en gang inden, så alle muslingerne får lige meget varme. Læg låg på, og damp i yderligere 2-3 minutter, eller til muslingerne er åbne, og broccolien al dente. Vend boghvede i, og smag til med lime. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

Server straks.

PRØV OGSÅ: Spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat

TIP

Smag på din røde karry – der er utrolig stor forskel på styrken. Jeg har brugt en fra et supermarked, den er markant billigere end den stærkere variant i en asiatisk butik. Så vær opmærksom.