
Muslinger i rød karry
Muslinger er (også) skønne om vinteren og bliver et fyldigt hovedmåltid i selskab med mættende boghvede og broccoli. Tag gerne to dybe pander eller store gryder i brug, så får du mest varme og de bedste muslinger.
4
Ingredienser
- 2 dl boghvedesalt
- 2 løg
- 2 stilke citrongræs
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ -2 kg blåmuslinger
- 4 limeblade
- 3-4 spsk rød karry (eller efter smag)
- olivenolie
- 2 dl kokosmælk
- 2 dl vand
- saft af 1 lime
- 1 broccoli, ca. 400 g
Sådan laver du muslinger i rød karry:
- Skyl boghveden, og kog den mør i kogende vand, ca. 15 minutter. Salt den, og dræn overskydende vand fra den.
- Snit løgene i både.
- Bank citrongræsset, så det åbner sig og afgiver mere smag. Flæk det.
- Skær hvidløget i tynde skiver.
- Rens muslingerne, fjern skæg, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
- Sauter karry i lidt olivenolie i en stor, varm gryde. Kom muslinger, løg, citrongræs, hvidløg og limeblade i gryden, og varm godt op. Hæld kokosmælk og vand på, og damp under låg i 1 minut. Del broccolien i buketter. Kom den i gryden. Ryst gerne en gang inden, så alle muslingerne får lige meget varme. Læg låg på, og damp i yderligere 2-3 minutter, eller til muslingerne er åbne, og broccolien al dente. Vend boghvede i, og smag til med lime. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
- Server straks.
PRØV OGSÅ: Spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat