Nem moussaka
SPONSORERET indhold

Nem moussaka

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et nemt og lækkert alternativ til den klassiske lasagne. Her får du opskriften på en lækker moussaka, der er nem at lave.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
19. mar. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Nem moussaka til 4 personer | Total: en time, 30 min

Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
1 gul peber
1 aubergine
400 g oksekød
1 dåse grofthakkede tomater
1 tsk stødt paprika
1 spsk finthakket rosmarin
evt frisk oregano
3 mellemstore kartofler
god olivenolie

Sådan laver du moussaka

1. Snit løg og hvidløg fint og svits dem på panden i lidt olivenolie til løgene er blanke. Skær peberfrugt og aubergine i grove tern, ca. 2x2 cm, og tilsæt dem.

2. Lad grøntsagerne småstege i 4-5 min. Tilsæt kød, hakkede tomater og krydderier. Lad blandingen simre i 10-12min og smag den så til med salt og peber.

SE MERE: Blomkål og kyllingesalat med avocado og mandler

3. Skræl kartoflerne og skær de, i så tynde skiver som muligt. Smør et ildfast fad på ca. 30 x 25 cm med olie og læg et lag kartoffelskiver så hele bunden er dækket. Hæld aubergine-kødfyldet over og afslut med et lag kartoffelskiver. Dryp med olie og drys med evt med lidt tørret rosmarin.

4. Bag moussakaen ved 200 grader i ca. 45 min – 1 time, indtil kartoffeloverfladen er sprød og gylden. Lad retten hvile et kvarters tid.

5. Servér med brød og evt. en grøn salat.


Se også opskrift på Farsbrød med timian og bacon