Opskrift på nougatnøddebarer
Foto: Line Thit Klein Nougatnøddebar

Opskrift på nougatnøddebarer

Nougatnøddebarer: sprøde og søde

printer Print
plate 14

Bund
5 spsk honning
3 spsk fløde
3 spsk sukker
6 dl rice krispies (Kellogg's)
engangsform ca. 25 x 20 cm

Karamelsauce
5 dl piskefløde
5 dl rørsukker
2 spsk lys sirup el. glukose
2 spsk smør
200 g hasselnødder

Nougat-chokoladetopping
100 nougat
200 g mørk chokolade

Sådan laver du chokoladebaren

Tænd ovnen ved 180 grader, og bred hasselnødderne ud på en bradepande med bagepapir. Rist nødderne i 8-10 min, indtil de begynder at dufte kraftigt af nødder. Lad nødderne køle helt ned, og gnid så meget af skallen væk ved gnide nødderne mellem håndfladerne.

Lav den sprøde bund ved at smelte honning, fløde og sukker i en kasserolle, indtil det er flydende, og sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt ned, og vend det så med rice krispies. Pres blandingen ned i bunden af engangsformen, så bunden er nogenlunde fast. Stil så til side.

Lav karamellen således: Put 4 dl piskefløde (resten gemmes til senere), sukkeret og siruppen i en tykbundet kasserolle. Bring blandingen i kog, og lad den simre ved svag varme, indtil karamellen begynder at tykne og tage farve. Husk at røre undervejs, så bunden ikke bliver brændt. Når karamellen har en dyb gyldenbrun farve, omtrent som lyst rav, tager du den af varmen. Tilsæt den sidste dl fløde, mens du rør godt. Det kan godt boble og sprøjte lidt, så vær varsom med at stikke hovedet for tæt på. Tilsæt til sidst smørret og rør, indtil karamellen er jævn og glat. Lad karamellen køle af, og fordel den så udover bunden. Sæt formen i køleskabet, til karamellen er stivnet. Fordel nu de ristede, afkølede nødder ud over.

Smelt nougat og chokolade i et vandbad, og bred det ud som topping på den sprøde karamelnøddebund, og sæt nu barerne i køleskabet et par timer, før du skærer dem ud i den foretrukne størrelse. Barerne kan evt pakkes ind separat i pergamentpapir.

Se, hvad vi ellers skriver om: Karamel, Snacks, Mellemmåltid, Dansk mad og Dessert