Pizza
Foto: Columbus Leth

Pizzaboller a la Foccacia

Nem restemad: Pizzaboller a la Foccacia

Tag med tilItalien og få samtidig ryddet ud i køleskabet med disse lækre, hjemmebagte pizzaboller. Brug dine rester som topping på disse lækre pizzaboller, der med garanti vil gøre lykke både til aftensmad og i madpakken dagen efter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 pizzaboller

Pizzaboller a la foccacia

Rester:
stegt chorizopølse, oksebøf eller kødsauce
kogte kartofler
bagte rodfrugter/grillede grønsager

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid


Dej:
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
200 g durummel
ca. 175 g italiensk hvedemel

Fyld:
200 g mozzarellaost
4 friske tomater
100 g stegt chorizopølse, oksebøf eller kødsauce
4 kogte kartofler
100 g bagte rodfrugter/grillede grønsager
4 kviste frisk rosmarin/timian
1 tsk. tørret oregano
lidt olivenolie
salt og peber

 

Sådan laver du pizzaboller

  1. Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie, og rør først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Rør gerne længe i dejen.
  2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
  3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del dejen i 8 lige store dele. Tril til boller. Tryk bollerne let flade med håndfladen, og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  4. Tryk forsigtigt fingrene ned i dejen, så der kommer små fordybninger. Top halvdelen af dejstykkerne med halvdelen af mozzarellaosten, tomater i både, pølse/kød i skiver og hakket rosmarin.
  5. Den anden halvdel toppes med resten af mozzarellaosten, kartofler i skiver, bagte rodfrugter eller grillede grønsager og oregano. Lad brødene hæve, mens ovnen bliver varm.
  6. Tænd ovnen på 220 grader.
  7. Dryp lidt olie over brødene, og krydr med salt og peber. Bag brødene i ca. 15 min., til de er gyldne.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Boller og Focaccia