Pølsehorn de luxe
SPONSORERET indhold

Pølsehorn de luxe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejen minder om den, man bruger til croissanter, og er virkelig lækker til pølserne.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
20. nov. 2016 | Mad | Hendes Verden
12 stk. pølsehorn

Ingredienser

Pølsehorn de luxe

25 g gær
2½ dl lunkent vand
500 g hvedemel, gerne pizzamel
200 g smør
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g smør til udrulning
12 brunchpølser af en god kvalitet
1 æg til pensling


Pynt: 3-4 spsk. sesamfrø

Sådan laver du pølsehorn de luxe

1. Udrør gæren i vandet. Kom hvedemelet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, ikke for længe, kun til den er ensartet. Stil dejen tildækket til hævning ca. 1 time.


2. Rul dejen ud til et rektangel på 20 x 40 cm. Skær køleskabskoldt smør i tynde skiver, brug f.eks. en ostehøvl. Læg smørskiverne på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til et rektangel på 20 x 40 cm. Fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel af dejen til 2 lag. Rul igen dejen ud, og fold. Gentag 2 gange mere. Rul nu dejen ud i et rektangel på 30 x 40 cm. Skær dejen i 6 firkanter, som så skæres til 12 trekanter.

 

3. Kom en pølse på hvert dejstykke, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag pølsehornene på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 18 min.