Lav din egen gin med rabarber: Få opskriften her
SPONSORERET indhold

Lav din egen gin med rabarber: Få opskriften her

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når de sprøde syrlige rabarber er i sæson to gange om året, gælder det bare om at få mest muligt ud af dem. Du kan lave chutney, koge rabarberkompot og bage masser af lækre kager med rabarber, MEN du kan også bruge rabarberstænglerne i en skøn hjemmelavet gin. Den lækre rabarbergin får den smukkeste lyserøde farve og smager vidunderligt sammen med f.eks. en rabarbertonic eller en tonic med rosensmag. Den lækre gin med rabarber er meget nem at lave, men den skal trække i en måneds tid på køl for at blive rigtig god. Så det er bare om at komme i gang, så du har den smukke pink rabarbergin klar til sommerens fester. Her får du den nemme opskrift på lækker rabarbergin:

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
16. mar. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
1 liter rabarbergin | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

Til 1 liter rabarbergin skal du bruge:

  • 1 kg pink rabarber
  • 400 g sukker
  • 1 flaske gin

Sådan laver du rabarbergin

  1. Skyl og rengør rabarber. Skær dem i mindre stykker.
  2. Læg dem i en boks, drys sukker over og læg låg på.
  3. Ryst boksen, så rabarber og sukker fordeler sig. Lad boksen stå et mørkt sted i 24 timer.
  4. Hæld gin over og sæt boksen på køl i en måned. Si rabarber fra ginen.
  5. Hæld rabarbergin på flaske.
  6. Bland rabarbergin med rabarbertonic eller tonic med rosensmag. Tilsæt lime og evt. et geranium blad.

Rabarbergin.jpg

PRØV OGSÅ: Iskold rabarbermojito

TIP: Over tid blegner den pink farve, men ginen bliver ikke dårlig. Du kan også lade rabarberstykkerne blive i ginen, det sker der ikke noget ved

Anbefalet til dig