
Foto:
Risotto med ærter og tagetes - opskrift fra Hjemmet
Risotto med ærter og tagetes
plate
(2 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Ingredienser:
ca. ½ l bouillon
1 spsk. jomfruolivenolie
2 dl risottoris (f.eks. Arborio)
1 fed hvidløg
500 g friske ærter (i bælg)
8-10 gule og/eller orange tagetes
25 g parmesanost
- Giv bouillonen et opkog, og hold den varm.
- Sautér risene blanke i en gryde med olie, og tilsæt finthakket hvidløg. Tilsæt ½ dl bouillon, rør rundt, og skru ned for varmen. Lad risene simre møre i ca. 20 min., og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.
- Bælg ærterne, og pluk kronbladene af blomsterne.
- Vend ærter og kronblade i den færdige risotto, og tilsæt friskrevet parmesan. Smag til med salt og peber, og nyd risottoen som grøn ret eller som tilbehør til både fisk, fugl, kød og grøntsagsretter.
Se, hvad vi ellers skriver om: Spiselige blomster og Hovedret
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: