russisk salat opskrift
SPONSORERET indhold

Russisk salat: Skøn sildesalat med bladselleri og peberrod

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne lækre sildesalat kaldes også russisk salat. Der findes mange varianter af russisk salat, men fælles for dem alle er, at de altid indeholder syltede eller kogte rødbeder i en cremet dressing. Her får du en enkel opskrift på russisk salat, der er både smagfuld og frisk. Velbekomme!

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
01. okt. 2020 | Opskrift | Hjemmet
Til to stykker mad med russisk salat | Total: 29 min | Arbejdstid: 20 min

Ingredienser

Det skal du bruge til russisk salat:

  • 75 g marinerende gammeldags modnede sild (afdryppede)
  • 75 g syltede rødbeder
  • 50 g cremefraiche (38%)
  • 1 spsk. syltede kapers
  • lidt salt og friskkværnet peber
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 2 skiver groft rugbrød
  • 1-2 spsk. peberrod
  • 1 æg (hårdkogt)
  • lidt rødløg
  • Pynt: bladselleriblade

Sådan laver du russisk salat:

  1. Bland små terninger af rødbeder med cremefraiche og kapers. Krydr med salt og peber.
  2. Skær 2-3 cm af bladstænglerne med blade for enden. Læg et stykke bladselleri på hvert stykke rugbrød. Snit resten af bladsellerien fint, og bland i salaten med lidt høvlet peberrod.
  3. Skær silden i mindre stykker, og kom halvdelen i salaten. Fordél sildesalaten på brødskiverne, og fordél resten af sildestykkerne på toppen.
  4. Kom hårdkogt æg skåret i både på toppen af sildesalaten, drys med resten af peberroden og drys rødløg skåret i ringe på toppen.

Anbefalet til dig