Sådan laver du paneer og kikærtesalat
SPONSORERET indhold

Sådan laver du paneer og kikærtesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Paneer er en simpel ost, der er supernem selv at lave. Den kan bruges i en tomatsauce eller i en karrysauce, men også som her med sprøde grøntsager, kikærter og en krydret dressing, som dejligt tilbehør. Du kan lave din paneer i et par dage i forvejen. Vær obs på, at du måske skal bruge lidt mere citronsaft end opskriften angiver.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
26. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Paneer:
2 liter sødmælk
75 ml citronsaft (ca. 1 ½ citron)
2 tsk salt

Kikærtesalat:
1 dl citronsaft
½ dl olivenolie
2 tsk chiliflager
2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt koriander
¼ tsk stødt kardemomme
¼ tsk. stødt kanel
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
250 g kogte kikærter
peber
salt
2 håndfulde mynte
2 håndfulde koriander

Opskrift: Sådan laver du paneer og kikærtesalat

Kog mælk op, kom citron og salt i, skru ned, og rør rundt, til mælken klumper. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft, hvis den ikke klumper inden for et minuts tid.

Hæld massen i en si foret med ostelærred (eller et rent, kogt viskestykke uden parfumedunst), lad den dryppe af, og kom den i en skål med koldt vand (stadig i ostelærred). Lad den køle lidt af, klem væde fra den, og opbevar den indpakket i ostelærred i køleskab indtil brug, mindst 5 timer.

Bland citronsaft, olivenolie, chiliflager, spidskommen, stødt koriander, kardemomme og kanel sammen.

Skær peberfrugten i små tern, og hak løget fint. Skær din paneer i små tern, og vend den sammen med kikærter, løg og peberfrugt i dressingen. Smag til med rigeligt peber og salt, og vend groftplukkede krydderurter i til sidst.

Servér straks.

PRØV OGSÅ: Få opskriften på skinny indian style chicken