Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Foto: VKStockimages Lækker opskrift med 'pulled duck'

Salat med pulled duck, grønkål og æble

ALT skal være ‘pulled’ i år – selvfølgelig også anden!

Salat med pulled duck, grønkål og æble


ALT skal være ‘pulled’ i år – selvfølgelig også anden!

(4 pers.)

  • 2 andebryster
  • salt og peber
  • laurbær
  • frisk timian
  • 2,5 dl hønsefond
  • 2 æbler i tynde skiver
  • 1 radicchio – delt i blade
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • olivenolie 
  • 2-3 stilke grønkål – rib kålen fra stilken
  • 4 abrikoser, udstenet og skåret i kvarter
  • 8-12 ananaskirsebær

1. Steg andebrysterne hårdt på hver side et par minutter, og kom dem derefter i et lille ovnfast fad. Krydr med salt, peber, laurbær og frisk timian. Hæld fond over, og luk godt til med stanniol. Sæt anden i en 150 grader varm ovn i 1 times tid.

2. Tag andebrysterne ud af ovnen, og hæld den resterende fond i en lille gryde. Sigt fedtet fra. Del brysterne i kød og skind. Riv kødet fra hinanden med en gaffel. Kom kødet i gryden med fond, og varm det igennem. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er meget fond tilbage.

3. Vend æbleskiver og radicchio i æbleeddike og lidt salt. Anret på tallerkener. Kom olivenolie i en wok eller en dyb gryde, og varm det op. Friter kålen, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

4. Skær andeskindet i tynde strimler, og friter dem i olien, så de bliver helt sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.

5. Anret and og kål på tallerkenerne sammen med abrikoser, ananaskirsebær og det sprødstegte andeskind. 

Se, hvad vi ellers skriver om: And, Andebryst og Pulled pork