Salat med tigerrejer, mango og peanuts
En salat med en lækker balance mellem surt, sødt og salt.
Ingredienser
250 g nudler
1 appelsin, saften her
1 lime, saften heraf
2 spsk fiskesauce
2 spsk sukker
16 tigerejer, optøede
1 spsk sesamolie (eller alm. olie)
4 skiver rødløg, i skiver
100 g mango, i skiver
30 g ristet kokos
60 g peanuts
2 spsk mynte
2 spsk friske koriander.
Sådan laver du salat med tigerrejer:
Kog nudlerne i 2-5 min. Køl dem af i en si i koldt vand, og lad dem afdryppe.
Bland appelsinsaft, limesaft, fiskesauce og sukker og mariner rejerne 15 min. deri.
Steg tigerrejerne i sesamolie på en panden. Giv marinaden et kort opkog i en gryde og køl den af.
Bland nudler med marinade og kom tigerrejer, rødløg, mangoskiver, ristet kokos, peanuts, mynte og koriander på.
Prøv også nudelsuppe med oksekød, kål og krydderurter
Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/
Tip:
Server med hoisinsauce, soja og frisk lime