Semifréddo med karamelsauce
SPONSORERET indhold

Semifréddo med karamelsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Alle kan lide den klassiske semifréddo - og den kan laves i så mange varianter.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
06. feb. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

1 form eller 8-10 stk. små portionsforme.
1½ spsk flydende honning
1 spsk vand
1½ tsk stødt kanel
1 vaniljestang, kornene heraf
4 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
3½ dl piskefløde
3 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
35 g smør
2 dl piskefløde
1 nip salt
2 æbler
3-4 friske mynteblade
½ lime – revet skal og saft heraf
1-2 spsk flydende honning

Sådan gør du:

Semifréddo: Kom honning, vand og kanel i en lille gryde – rør rundt og bring det til kogepunktet. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og honning med kanel sammen med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum, og pisk æggehviderne stive i en anden skål.

Vend flødeskummet i æggemassen, og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst. Fyld det i en form eller i små forme, og sæt det i fryseren min. 3 timer.

Karamelsauce: Kom sukker og smør i en gryde, og lad det smelte langsomt, til sukkeret er smeltet til gylden, brun karamel. Rør i det, til jævn konsistens er opnået. Tilsæt piskefløde og salt, og kog det igennem et par minutter. (Pas på fingrene, det kan godt boble lidt vildt, når fløden tilsættes).

Hæld karamelsaucen på glas, og opbevar det ved stuetemperatur. (Hvis du vil servere den med det samme, kan du nøjes med at tilsætte 1½ dl piskefløde).

Æbletopping: Skær æblerne i små tern, og hak mynten fint. Kom æbletern i en skål, og bland dem sammen med limesaft, limeskal, honning og mynte Vend isen ud af formen (dyp evt. din form i lidt varmt vand, så slipper den lettere).

Anret semifréddoen på et fad, og kom karamelsauce over og sprøde æbler med mynte på toppen.

PRØV OGSÅ: Citrus-mandelkage