Sildesalat med bladselleri
Foto: Thomas Hergaard

Sildesalat med bladselleri - opskrift fra Hjemmet

Sildesalat med bladselleri

Intet frokostbord uden sild. Her er en opskrift på sildesalat med bladselleri.

printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: et par timer
150 g gammeldags modnede marinerede hvide sild (f.eks. islandske sildefileter fra Lykkeberg, drænet vægt)
50 g syltede rødbeder (afdryppede)
50 g syltede agurker (afdryppede)
1 dl syrnet fløde 9%
1 dl mayonnaise (gerne hjemmerørt)
1-2 stængler bladselleri (i små tern)
Drys:
bladselleriblade og evt. hakket
hårdkogt æg
Tilbehør:
godt groft rugbrød

  1. Bland stykker af sild med tern af syltede rødbeder og syltede agurker, syrnet fløde, mayonnaise og bladselleri.
  2. Lad sildesalaten trække nogle timer inden servering.
  3. Drys med bladselleriblade og evt. hakket hårdkogt æg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Sild og Hovedret