Kaffe med karamel og flødeskum
Foto: Nespresso Den skønneste julekaffe med karamel... og flødeskum på toppen!

Kaffe med karamel og flødeskum

Skøn karamelkaffe til den søde juletid

Kaffe er meget mere end ”en lille sort”, og julen er et oplagt tidspunkt til at eksperimentere i grænselandet mellem kaffe og dessert. Niels Østergaard, der er autodidakt kaffeekspert og kaffeambassadør for Nespresso, har lavet en skøn og dekadent karamelkaffe, der er oplagt til julens hyggestunder. Den er nem at tilberede med en Nespresso-maskine, men har du ikke sådan en, kan du sagtens lave den alligevel. Her får du opskriften på julens lækreste kop kaffe:

printer Print
clock 10 minutter
plate 1 kop julekaffe
  • 1 teske karamelsirup – Monins er god
  • 1 frisklavet Nespresso Vertuo Cinnamon Swirl – alternativt 230 ml stempelkaffe
  • 1-2 teskeer karamelsauce
  • 25 ml let- eller sødmælk – kan evt. erstattes med havremælk eller laktosefri mælk
  • Flødeskum
  • En knivspids kanel
  • 1 teske kokossukker

Sådan laver du julekaffe med karamel

  1. Find to små tallerkner frem. Hæld lidt karamelsirup i den ene og kokossukker i den anden. Vend glasset først i sirup og dernæst i kokossukkeret for at skabe en flot kant.
  2. Hæld din karamelsauce op af indersiden af glasset i en spiral. Hæld mælken og 1 tsk. karamelsirup i glasset.
  3. Bryg dernæst kaffen i glasset, jeg bruger vores nordiske kaffevariant Cinnamon Swirl, der giver kaffen lidt ekstra kanelsmag - og julestemning. Men den kan erstattes med frisklavet stempelkaffe.
  4. Når kaffen er færdig, lægger du et fint lag flødeskum over kaffen og pynter med karamelsauce oven på flødeskummet og et lille drys kanel.
  5. Server kaffen og nyd den, mens den stadig er varm.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge danskvand i din iskaffe

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Kaffe, Dessert og Drikke