Slanke klassikere: Æggekage
SPONSORERET indhold

Slanke klassikere: Æggekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv opskriften på den klassiske æggekage i en sund og slankende version, der er fyldt med lækre grøntsager og sprødt seranoskinke.

Af: Vibeke Lehn
27. nov. 2019 | Mad
Total: 40 min

Ingredienser

4 skiver parmaskinke
3 æg, M
6 bægre æggehvide
1 dl hytteost, 1,5 %
Salt, peber
½ - 1 tsk. røget paprika
1 tsk. olivenolie
1 mellemstort rødløg, snittet
250 g broccoli, blancheret
25 g emmentaler, revet
200 g cherrytomatmiks

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    217 Kcal
  • Fedt:
    39 %
  • Protein:
    44 %
  • Kulhydrat:
    17 %

Sådan gør du:

  1. Del skinkeskiverne i lidt mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter.
  2. Tag dem ud, og læg dem til side. Pisk æg, æggehvider og hytteost godt sammen, og krydr med salt, peber og røget paprika.
  3. Varm olien i en lille pande, og sautér løget her i et par minutter under omrøring.
  4. Hæld æggemassen i panden, og lad den stivne let.
  5. Læg broccolibuketterne i, drys ost over, sæt panden i ovnen ved 200 grader varmluft og bag æggekagen færdig.
  6. Læg skinkeknaset på æggekagen, og servér den med masser af små, spraglede tomater.

Anbefalet til dig