GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Slanke klassikere: Æggekage
Sund og lækker aftensmad.

Slanke klassikere: Æggekage

Prøv opskriften på den klassiske æggekage i en sund og slankende version, der er fyldt med lækre grøntsager og sprødt seranoskinke.

printer Print
clock 40 minutter

4 skiver parmaskinke
3 æg, M
6 bægre æggehvide
1 dl hytteost, 1,5 %
Salt, peber
½ - 1 tsk. røget paprika
1 tsk. olivenolie
1 mellemstort rødløg, snittet
250 g broccoli, blancheret
25 g emmentaler, revet
200 g cherrytomatmiks

Energi pr. person:
217 Kcal
Fedt:
39 %
Protein:
44 %
Kulhydrat:
17 %

Sådan gør du:

  1. Del skinkeskiverne i lidt mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter.
  2. Tag dem ud, og læg dem til side. Pisk æg, æggehvider og hytteost godt sammen, og krydr med salt, peber og røget paprika.
  3. Varm olien i en lille pande, og sautér løget her i et par minutter under omrøring.
  4. Hæld æggemassen i panden, og lad den stivne let.
  5. Læg broccolibuketterne i, drys ost over, sæt panden i ovnen ved 200 grader varmluft og bag æggekagen færdig.
  6. Læg skinkeknaset på æggekagen, og servér den med masser af små, spraglede tomater.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æggekage, Sund aftensmad og Hovedret