
Slanke klassikere: Æggekage
Prøv opskriften på den klassiske æggekage i en sund og slankende version, der er fyldt med lækre grøntsager og sprødt seranoskinke.
preparation
Total: 40 minutter
Af Vibeke Lehn
Ingredienser
4 skiver parmaskinke
3 æg, M
6 bægre æggehvide
1 dl hytteost, 1,5 %
Salt, peber
½ - 1 tsk. røget paprika
1 tsk. olivenolie
1 mellemstort rødløg, snittet
250 g broccoli, blancheret
25 g emmentaler, revet
200 g cherrytomatmiks
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 217 Kcal
- Fedt:
- 39 %
- Protein:
- 44 %
- Kulhydrat:
- 17 %
Sådan gør du:
- Del skinkeskiverne i lidt mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter.
- Tag dem ud, og læg dem til side. Pisk æg, æggehvider og hytteost godt sammen, og krydr med salt, peber og røget paprika.
- Varm olien i en lille pande, og sautér løget her i et par minutter under omrøring.
- Hæld æggemassen i panden, og lad den stivne let.
- Læg broccolibuketterne i, drys ost over, sæt panden i ovnen ved 200 grader varmluft og bag æggekagen færdig.
- Læg skinkeknaset på æggekagen, og servér den med masser af små, spraglede tomater.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æggekage, Sund aftensmad og Hovedret
Få vores NYHEDSBREV: