marengstærter
Foto: Betina Hastoft Smukke og smagfulde - de fine marengsreder er både gode som dessert og til en kop kaffe eller the efter en god påskefrokost.

Små citrontærter med marengs

Fineste små reder af marengs med en lækker citroncreme i midten. De fine marengsreder er både gode som dessert og til en kop kaffe eller the efter en god påskefrokost.

printer Print
clock en time
plate 12 små tærter

Mørdej:
250 g hvedemel
1 knivspids salt
80 g flormelis
30 g mandelmel
1 økologisk citron
125 g smør + 1 spsk. til senere
1 æg

Citroncreme:
3-4 økologiske citroner (saften skal svare til ca. 2 dl)
2 dl vand
60 g maizena
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
50 g smør
4 æggeblommer

Marengs:
4 æggehvider
¼ tsk. maizena
150 g flormelis

  1. Bland mel, salt, flormelis og mandelmel sammen i en skål. Riv skallen helt fint fra citronen, og bland den i melet.
  2. Ælt smør i melblandingen, til det bliver som rasp. Tilsæt ægget, og ælt, til dejen har samlet sig. Er dejen for tør, så tilsæt en spsk. vand.
  3. Saml dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 min.
  4. Rul dejen ud på et melstrøget bord i en cirkel, der passer i små tærteforme på 8 cm i diam. eller til en stor tærte på 24-26 cm i diam.
  5. Tænd ovnen på 180 gr. Smør formene med smør. Kom dejen i formene, prik bunden med en gaffel. Fold alufolie rundt på kanten af tærterne. Det gør, at tærtekanten ikke ”falder” ned, når tærtebunden forbages.
  6. Bag tærtebunden i 10-12 min. på midterste ovnribbe. Sæt tærten på en bagerist, og fjern alufolien.
  7. Riv skallen fint af én af citronerne. Kom vand og citronsaft i en skål.
  8. Rør maizena, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Tænd for varmen, og rør rundt. Tilsæt citronvandet, og pisk, indtil det begynder at tykne.
  9. Tag gryden af varmen.
  10. Pisk hurtigt smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal. Der skal piskes hurtigt, så æggeblommerne ikke koagulerer i den varme creme.
  11. Afkøl cremen, før den smørres ud på tærtebundene. Lad tærterne stå koldt i et par timer, inden marengsen skal på.
  12. Pisk æggehviderne stive med maizena. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens der piskes, til dejen danner hvide toppe.
  13. Kom marengsdejen i en sprøjtepose, og fordel marengs enten i en cirkel, så det ligner en rede, eller i små toppe ovenpå citrontærterne.
  14. Tænd ovnen på grill. Sæt tærterne under grillen, og husk at holde øje. Når marengsen bliver brun, tages tærterne ud af ovnen – det tager få minutter.

    TIP: Pynt kagerne med små påskeæg, så de ligner reder

    Smaa-citrontaerter-med-marengs-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Kage, Marengs og Bageopskrifter