Små mazarintærter med creme og frugt
Foto: Martin Dyrløv

Små mazarintærter med creme og frugt

De små mazarintærter kan toppes ens med én eller flere slags frugt, eller helt forskelligt som her.

printer Print
plate 8-10 portionstærter

Tærtedej:

250 g hvedemel
50 g flormelis
¼ tsk. salt
125 g koldt smør
1 æg

Mazarinmasse:

125 g mandler
125 g sukker
125 g smør
1-2 tsk. fintrevet appelsin- eller citronskal (øko)
2 æg
2 spsk. hvedemel

Vaniljecreme:

¼ stang vanilje
3 spsk. sukker
1½ dl sødmælk
1 spsk. majsstivelse
2 æggeblommer

Endvidere:

1 dl piskefløde eller cremefraiche 38 %

Frugt:

500 g friske jordbær, hindbær, ribs, solbær, fersken, melon

Pynt:

citronmelisse, mynte, skovsyre, spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Tærtedej: Bland mel, flormelis og salt i en foodprocessor, og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg.
  2. Pak dejen ind, og sæt den koldt 30-60 min.
  3. Mazarinmasse: Hak mandlerne fint foodprocessoren (du behøver ikke vaske den), og tilsæt sukker, smør og citrusskal. Kør det sammen, og tilsæt æggene ét ad gangen. Kør massen jævn, og kør melet i.
  4. Rul tærtedejen ud i ca. ½ cm's tykkelse. Beklæd 8-10 portionsforme med dejen, prik dem med en gaffel, og sæt dem i fryseren 20 min. Forbag dem ved 180 grader i 12-15 min.
  5. Fordel mazarinmassen i de forbagte tærter, og bag dem ved 180 grader i 15-18 min. Sæt dem til afkøling på en rist.
  6. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem ud i sukkeret. Pisk vaniljesukker, mælk, majsstivelse og æggeblommer sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger og tykner.
  7. Hæld cremen i en skål, drys lidt sukker på overfladen, og køl helt af.
  8. Pisk fløde eller cremefraiche til blødt skum. Pisk vaniljecremen igennem, og vend skummet i.
  9. Læg vaniljecreme på mazarintærterne (evt. med en sprøjtepose), og top op med frugt og pynt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mazarinkage, Dessert, Kage, Tærte og Bageopskrifter