Sønderjysk brunsviger
SPONSORERET indhold

Sønderjysk brunsviger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god gammel dansk – og især fynsk – favorit er brunsviger. Her har vi bagt en sønderjysk variant med sukkerbrødsdej og puttet hakkede mandler på toppen.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Jesper Glyrskov
22. feb. 2013 | Opskrift | Hjemmet
Sønderjysk brunsviger

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Dej:
4 æg
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
75 g smør
1 dl mælk
Fyld:
75 g smør
150 g farin
2 spsk mælk
75 g mandelflager eller hakkede mandler

  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
  2. Sigt mel sammen med bagepulver og vend det i dejen sammen med smeltet smør og mælk.
  3. Fyld dejen i en smurt form (springform eller sandkageform). Bag kagen ca. 25 min. ved 200 grader.
  4. Smelt smør, farin, mælk og mandler sammen og hæld det over kagen. Bag yderligere ca. 10 min.