SPONSORERET indhold
Sønderjysk brunsviger
En god gammel dansk – og især fynsk – favorit er brunsviger. Her har vi bagt en sønderjysk variant med sukkerbrødsdej og puttet hakkede mandler på toppen.
Sønderjysk brunsviger
Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Dej:
4 æg
200 g sukker
1 tsk vaniljesukker
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
75 g smør
1 dl mælk
Fyld:
75 g smør
150 g farin
2 spsk mælk
75 g mandelflager eller hakkede mandler
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en tyk creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Sigt mel sammen med bagepulver og vend det i dejen sammen med smeltet smør og mælk.
- Fyld dejen i en smurt form (springform eller sandkageform). Bag kagen ca. 25 min. ved 200 grader.
- Smelt smør, farin, mælk og mandler sammen og hæld det over kagen. Bag yderligere ca. 10 min.