Speltknækbrød med kerner
SPONSORERET indhold

Speltknækbrød med kerner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Supersprøde, lækre og virkelig nemme at lave. Du kan variere meltypen, og på den måde gøre dem mere eller mindre grove efter lyst.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
04. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1,5 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner eller græskarkerner
1 dl olie
2 dl vand
1,5 tsk fint salt
3 dl fuldkornsspeltmel
1 ½ dl sigtet speltmel

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen, undtagen hvedemel, og rør eller ælt indtil dejen er ensartet. Tilsæt hvedemelet ad et par omgange, det kan variere lidt hvor meget der skal i, dejen skal være fast og ensartet i konsistensen, uden at være for hård – som en grov mørdej.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og skær eller tryk den ud i den ønskede form.
Bag knækbrødene ved 200˚ i ca 15-20 min. – bagetiden varierer alt efter hvor tynde knækbrødene er, så hold godt øje.

Lad dem køle af på en rist, husk, de skal være helt kolde, før du lægger dem i en lufttæt dåse.

Få mere inspiration til lækker mad Altfordamerne.dk/opskrifter/