Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på spinatpandekager med stenbiderrogn
Foto: Hjerteforeningen Spinatpandekager med stenbiderrogn

Opskrift på spinatpandekager med stenbiderrogn

Spinatpandekager med stenbiderrogn

plate 4
printer Print

400 g frisk spinat
2 æg
100 g grahamsmel eller groft speltmel
200 g hvedemel
¾ tsk salt
3 dl mini- eller letmælk
2 tsk bagepulver
1½ spsk rapsolie til stegning
200 g frisk stenbiderrogn
1 rødløg
1 dl cremefraiche 9 %
1 bundt dild

Energi pr. person:
519 Kcal
Fedt:
17 %
Kulhydrant:
67 %

Sådan laver du spinatpandekager

1. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde, læg låg på og skru højt op for blusset. Damp spinaten, til den falder sammen. Rør af og til i den og tilsæt eventuelt lidt vand, hvis spinaten er ved at koge tør. Fjern låget og kog spinaten, til al væske er fordampet. Krydr den med lidt salt. Køl spinaten af og hak den groft.
2. Pisk æg, grahams- eller speltmel, hvedemel, salt og mælk sammen, og vend spinaten i dejen. Steg 5-7 små pandekager (á 2-3 spsk dej hver) i olie på en slip let-pande. Steg pandekagerne ved middelsvag varme, til de er gyldne på begge sider. Hold de færdige pandekager lune på et fad i ovnen ved 100 grader.

3. Servér de lune pandekager med stenbiderrogn, finthakket løg, en cremefraiche og dild.

Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager, Fisk, Dansk mad, Forret og Frokost