Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på sprød salat med æggedressing
Foto: Line Thit Klein Sprød salat med æggedressing

Opskrift på sprød salat med æggedressing

Sprød salat med æggedressing

En skøn let aftensmad eller frokostret.

clock 25 minutter
printer Print

Croutoner
½ ciabattaflute
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt.

4 hoveder hjertesalat eller baby romaine
1 god håndfuld kapersbær
2 hårdkogte æg
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning
3 spsk olivenolie
1 spsk hvid balsamico
salt og sort peber.

Sådan laver du sprød salat med æggedressing

Tænd ovnen på 200 grader. Riv brødet i små stykker og kom det i en bradepande med bagepapir. Knus hvidløget over og bland brødstykkerne med olie og lidt salt. Vend det godt sammen, så alle croutoner dækkes af olie med hvidløg. Bag sprøde i ovnen i ca. 8 min.

Skyl og tør salaten og riv den i stykker i en stor salatskål. Hak æggene fint og bland dem med sennep, honning, olie og balsamico til en tyk dressing. Smag til med salt og godt med sort peber.

Vend salaten med æggedressingen og kom kapersbær og croutoner i.

Tip. Du kan evt supplere med stegt kyllingebryst eller et stykke laksefilet, hvis du vil have en mere fyldig ret.

Se også opskrift på eggs florentine med pancetta.

Se, hvad vi ellers skriver om: Croutoner, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør