Sursød salat med oksekød
Ingredienser
2 entrecôte à 175 g pr. stk.
lidt olivenolie til stegning
2 spsk Fish sauce
1 lime, saften heraf
1½ tsk chili, finthakket
1 spsk rørsukker
1 skalotteløg, finthakkede
1 hvidløg, finthakket
½ agurk
100 g cherrytomater
½ bakke bønnespirer
3 forårsløg
2 kviste mynte, bladene heraf
¼ bundt koriander.
Sådan gør du
Steg bøfferne på en pande med lidt olivenolie 2-3 min. på hver side og krydr med salt og peber. Lad kødet trække 10 min. og skær det herefter i skiver.
Rør Fish Sauce sammen med limesaft, chili, rørsukker, skalotteløg og hvidløg.
Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Snit agurken i tynde skiver på skrå.
Halvér tomaterne og rens og skær forårsløgene i tynde skiver, ligeledes på skrå. Vend agurk, tomat, bønnespirer og forårsløg sammen med kødet, den krydrede dressingen, mynte og plukket koriander.