Tartar med salat-topping
Kød er en vigtig kilde til jern, som mange kvinder er i underskud af. husk at kødet skal være super friskt, god kvalitet og spises med det samme.
Ingredienser
250 g tatarkød af bedste og mest friske kvalitet
1 skalotteløg, finthakket
1-1,5 spsk fintrevet peberrod
2 spsk grovkornet sennep
4 spsk finthakket persille (gerne mere, hvis du er til det)
1 spsk finthakket frisk estragon eller 1 tsk tørret (kan undlades)
3 spsk kapers
2 spsk olivenolie
2 bæger æggeblommer, pasteuriserede
salt og peber.
Salat:
50 g babyspinat
1 rød peberfrugt
2 spsk rapsolie
saften og skal fra 1 citron
salt og peber
20 g pekannødder.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:500 Kcal
Sådan laver du tartar:
Rør kødet sammen med løg, peberrod, sennep, persille, estragon, kapers, olie, æg, salt og peber.
Del kødet i to, og tyk kødet flade på to tallerkener med håndfladen.
Bland en salat af spinat, finthakket peberfrugt, olie, saft og skal fra citron, salt og peber.
Fordel salaten over de to tataranretninger og pynt med nødder.
Prøv også broccolisalat for ekstra meget C-vitamin.