Opskrift på tærte med bær og marcipan

Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på tærte med bær og marcipan

Tærte med bær og marcipan

En skøn tærte, der kan bages dagen før.

En skøn tærte, der kan bages dagen før.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 personer
Ingredienser

Af Mai Knauer

Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand

Marcipanfyld:
3 æg
2 dl græsk yoghurt 10%
1 dl cremefraiche
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g marcipan

Desuden:
250 g blandede bær (f.eks. ­hindbær, blåbær, brombær, ribs)
20 g flormelis

Sådan gør du

Mørdej:
Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen.Kom dejen i en form på 20 x 26 cm beklædt med bagepapir. Stil bunden på køl, inden den skal bages med marcipanfyldet.

Marcipanfyld:
Pisk æg, ­yoghurt, cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen, og pisk godt. Riv marcipanen ned i fyldet, og pisk grundigt.

Fyld den ubagte bund 2/3 op.

Kom tærten i ovnen, og bag den på 175 grader i 30-40 ­minutter nederst i oven.

Lad kagen køle af, og pynt med blandede bær og flormelis lige inden servering.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørdej, Tærte og Dessert