
Tærte med bær og marcipan
En skøn tærte, der kan bages dagen før.
Ingredienser
Af Mai Knauer
Grundmørdej:
150 g smør
½ dl flormelis
4 dl hvedemel
1 æg
½ spsk vand
Marcipanfyld:
3 æg
2 dl græsk yoghurt 10%
1 dl cremefraiche
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g marcipan
Desuden:
250 g blandede bær (f.eks. hindbær, blåbær, brombær, ribs)
20 g flormelis
Sådan gør du
Mørdej:
Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen.Kom dejen i en form på 20 x 26 cm beklædt med bagepapir. Stil bunden på køl, inden den skal bages med marcipanfyldet.
Marcipanfyld:
Pisk æg, yoghurt, cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen, og pisk godt. Riv marcipanen ned i fyldet, og pisk grundigt.
Fyld den ubagte bund 2/3 op.
Kom tærten i ovnen, og bag den på 175 grader i 30-40 minutter nederst i oven.
Lad kagen køle af, og pynt med blandede bær og flormelis lige inden servering.