Trefarvede julesmåkager

Foto: Martin Dyrløv Julesmåkager med et twist.

Trefarvede julesmåkager

De fine regnbue-småkager har fået 3 julesmage: kirsebær, valnødder og chokolade. Du kan variere kagernes smage og farver med andre ingredienser.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 12 minutter
cooking Arbejdstid: 2 timer
totaltime Total: 2 timer, 12 minutter
plate ca. 60 stk.

Dej:

  • 275 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 175 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver eller -paste

Smag:

  • 50 g syltede kirsebær
  • 50 g valnødder (hakkede)

Sådan gør du:

  1. Sigt de tørre ingredienser sammen.
  2. Pisk smør og sukker luftigt i 3-4 min. med en håndmikser. Pisk æg og vanilje i.
  3. Rør eller pisk stille de tørre ingredienser i dejen, til den samler sig.
  4. Del dejen i 3 portioner à ca. 200 g, og bland dem med hhv. afdryppede og hakkede bær, hakkede valnødder og smeltet chokolade. Læg de 3 deje i køleskab i 30 min.
  5. Del hver farve dej i 2 portioner (á ca. 130 g), og tril dem til 30 cm lange stænger. Læg en stang af hver farve ved siden af hinanden, og tryk dem let sammen. Læg de 2 stænger i 3 farver i køleskab i 30 min.
  6. Del hver trefarvede stang over på midten. Tag en fra, og læg resten tilbage på køl.
  7. Rul dejstykket ud på et meldrysset bord til et aflangt stykke (ca. 36x7 cm). Skær den i 2½ cm bredde stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejen.
  8. 8. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 12 min., og afkøl kagerne på en rist. Opbevar i en kagedåse.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Dejen kan fryses rå.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Bagning og Bageopskrifter