Vend kødstykkerne i mel blandet med salt og peber, og brun dem i gryden i olivenolie.
Tag kødet op, og sæt til side.
Skær løg, gulerødder, hvidløg, løg og blegselleri i tern, og kom det ned i gryden. Rist det godt af, uden det brunes for meget – let gyldent.
Tilsæt tomatpuré og rist med
Kom rødvin, de flåede tomater og fonden i gryden.
Læg kødstykkerne tilbage i gryden til grøntsagerne.
Lad det simre i minimum 2 timer. Gerne mere, det bliver kun bedre. Hold dog øje med, at kødet ikke falder fuldkommen fra hinanden.
Safran-havrerisotto:
Hak løg og blegselleri meget fint, og steg det let i olivenolie i en pande med høje kanter. Det må ikke tage farve, blot klares.
Kom havrerisene ved, og steg dem et minuts tid.
Annonse
Kom hvidvinen på, og kog alkoholen væk.
Kom safranen i et glas med lidt varmt vand, og lad det bløde ud.
Tilsæt lidt fond, og lad risene suge næsten alt væden til sig, inden der tilsættes mere.
Tilsæt safranen til risottoen, og fordel det godt.
Processen med at tilsætte fond fortsættes, indtil risene er våde og cremede. Pas på med at give det for meget varme. Det skal ikke bulderkoge.
Sluk for blusset, og tilsæt smør og parmesanost under omrøring.
Når konsistensen er lækker og cremet, smages der til med salt, peber og citronsaft. Risotten må hellere her være lidt for våd end for tør, da risene vil suge mere af væsken til sig.
Gremolata:
Hak persille, hvidløg og citronskal fint sammen, til det er ensartet.
Server på toppen af retten.
OM FAZER HAVRERIS
Havreris er lavet af 100% nordisk kvalitetshavre, som er kendt for at være verdens bedste. Smagen er mild og rund, og havreris kan spises både kolde og varme og bruges til alt det, du normalt bruger almindelige ris til.
Et højt indhold af protein, fiber og sunde fedtsyrer gør havreris til et sundt valg til måltidet, og så kan de nydes med god grøn samvittighed, for klimapåvirkningen er kun en sjettedel sammenlignet med almindelige hvide ris importeret fra. f.eks. Thailand.