-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Se her: Sådan laver du selv rådhuspandekager
De berømte rådhuspandekager er en specialitet, der består af tynde pandekager rullet sammen med appelsincreme, smurt med et tyndt lag abrikosmarmelade og drysset med mandelsplitter. De fyldte pandekager serveres kolde og bliver brugt til officielle receptioner og festligheder på Københavns Rådhus.
(10-12 stk.)
Total:1 time
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time
- Hvile/afkølingstid: ca. 1 time
- Stege/kogetid: 40 min.
- Fryse-egnede uden fyld
- Pandekager:
- 3 æg
- 100 g hvedemel
- 75 g sukker
- 2½ dl mælk
- 50 g smør (smeltet)
- 1 spsk smør til stegning
- Appelsincreme:
- 1 vaniljestang (kornene og den tomme stang)
- ½ l sødmælk
- 40 g majsstivelse
- 1 æggeblomme
- 75 g sukker
- 2 blade husblas
- 2 tsk sukker
- 1 lille glas orangelikør eller appelsinjuice
- 2 tsk fintrevet appelsinskal
- 1½ dl piskefløde (flødeskum)
- Abrikossyltetøj:
- 15 tørrede abrikoser
- 75 g sukker
- ca. 1½ dl vand
- Pynt:
- mandelsplitter og appelsinstrimler(julienne)
Sådan laver du rådhuspandekager
- Pisk æggene sammen med mel, sukker og lidt mælk. Tilsæt smør og resten af mælken lidt ad gangen under piskning. Stil dejen i køleskab 30 min.
- Steg pandekagerne ved god varme på en slip let-pande, der er ca. 20 cm i diameter. Steg kun den første pandekage i smør, for der er rigeligt fedtstof i dejen til at stege i.
- Creme: Kom vaniljekorn og -stang i en gryde med mælk, majsstivelse, æggeblomme og sukker. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring ca. 4 min.
- Læg husblasbladene i blød i koldt vand 5-10 min. Knug vandet ud, kom husblassen i den varme creme og rør, til den smelter. Hæld cremen i en skål og drys med sukker. Lad cremen blive kold og smag den til med orangelikør og appelsinskal. Vend letpisket flødeskum i cremen.
- Smør pandekagerne med cremen og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager i et fad med lukningerne nedad.
- Abrikossyltetøj: Hak abrikoserne fint og kog dem i en gryde under låg med sukker og vand. Abrikoserne skal småkoge ca. ½ time ved svag varme. Blend evt. til ensartet konsistens. Smør syltetøjet i et jævnt lag på pandekagerne og drys med mandler og appelsinstrimler.
- Rådhuspandekagerne opbevares i køleskab, til de serveres samme dag.
PRØV OGSÅ:Sportskage fra La Glace