Salatopskrifter

Råkost af majroe og rødkål

Råt er godt – især når det er sæsonens lækre kål med dejlig dressing til. Med æg på toppen et mættende måltid.

4

Ingredienser

  • 400 g majroer (ca. 6 stk.)
  • 200 g rødkål
  • 30 g sesamfrø
  • 1 spsk sesamolie
  • 3 spsk olivenolie eller rapsolie
  • 3-5 dråber flydende sødemiddel
  • 1 lime, saften heraf
  • 150 g rugbrød – ca. 2 tykke skiver
  • 2 spsk olie eller lidt smør
  • 8 æg, kogte
  • salt og peber
  • løvstikke til pynt

Sådan gør du:

  1. 1/ Skræl og riv majroerne på den grove side af et rivejern, og snit kålen til tynde strimler. Vend det sammen.
  2. 2/ Rist sesamfrøene på en tør pande nogle minutter.
  3. 3/ Bland olier med flydende sødemiddel og saften fra limefrugten, og vend dressingen i råkosten sammen med sesamfrøene.
  4. 4/ Skær rugbrødet i tykke skiver og derefter i tern. Rist det på en pande i olie eller smør med salt og peber i ca. 5 minutter.
  5. 5/ Servér råkosten toppet med kogte æg og de ristede rugbrødscroutoner. Pynt gerne med lidt frisk løvstikke.
  6. FÅ OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ: Frugtsalat med granatæble, fennikel og chokolade