Råkost af majroe og rødkål
Råt er godt – især når det er sæsonens lækre kål med dejlig dressing til. Med æg på toppen et mættende måltid.
4
Ingredienser
- 400 g majroer (ca. 6 stk.)
 - 200 g rødkål
 - 30 g sesamfrø
 - 1 spsk sesamolie
 - 3 spsk olivenolie eller rapsolie
 - 3-5 dråber flydende sødemiddel
 - 1 lime, saften heraf
 - 150 g rugbrød – ca. 2 tykke skiver
 - 2 spsk olie eller lidt smør
 - 8 æg, kogte
 - salt og peber
 - løvstikke til pynt
 
Sådan gør du:
- 1/ Skræl og riv majroerne på den grove side af et rivejern, og snit kålen til tynde strimler. Vend det sammen.
 - 2/ Rist sesamfrøene på en tør pande nogle minutter.
 - 3/ Bland olier med flydende sødemiddel og saften fra limefrugten, og vend dressingen i råkosten sammen med sesamfrøene.
 - 4/ Skær rugbrødet i tykke skiver og derefter i tern. Rist det på en pande i olie eller smør med salt og peber i ca. 5 minutter.
 - 5/ Servér råkosten toppet med kogte æg og de ristede rugbrødscroutoner. Pynt gerne med lidt frisk løvstikke.
 - FÅ OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ: Frugtsalat med granatæble, fennikel og chokolade