Frugtsalat med granatæble, fennikel og chokolade
Fristende og sød frokostret med både grønt, frugt, sunde nøddeolier – og chokolade!
4 personer
Ingredienser
- 2 knolde fennikel
 - 1 granatæble
 - 1 pære
 - 2 håndfulde rucola
 - 40 g hasselnødder
 - 50 g mørk chokolade, 75%
 - 2 spsk hasselnøddeolie eller macadamianøddeolie
 - 1 lime, saften herfra
 - 3 dråber flydende sødemiddel
 - 1 knsp salt
 - ½ tsk kanel
 
Sådan gør du:
- 1/ Snit fenniklerne i ultratynde strimler, og bank kernerne ud af granatæblet ved at dele det i to og banke på bagsiden af det med en grydeske.
 - 2/ Skær pæren i tern, og bland med fennikel og rucola.
 - 3/ Rist nødderne på en tør pande i ca. 3-4 minutter. Rul dem så mellem to viskestykker, så de brune hinder falder af.
 - 4/ Riv chokoladen på et rivejern, eller hak den fint, og vend nu det hele sammen.
 - 5/ Rør olie, limesaft, sødemiddel, salt og kanel sammen, og vend det i salaten.
 - 6/ Anret på tallerkener, og drys til sidst med hasselnødder og lidt flere flager mørk chokolade.
 - Få også opskriften på fennikelsalat med mango og sprød skinke