Opskrifter

Frugtsalat med granatæble, fennikel og chokolade

Fristende og sød frokostret med både grønt, frugt, sunde nøddeolier – og chokolade!

4 personer

Ingredienser

  • 2 knolde fennikel
  • 1 granatæble
  • 1 pære
  • 2 håndfulde rucola
  • 40 g hasselnødder
  • 50 g mørk chokolade, 75%
  • 2 spsk hasselnøddeolie eller macadamianøddeolie
  • 1 lime, saften herfra
  • 3 dråber flydende sødemiddel
  • 1 knsp salt
  • ½ tsk kanel

Sådan gør du:

  1. 1/ Snit fenniklerne i ultratynde strimler, og bank kernerne ud af granatæblet ved at dele det i to og banke på bagsiden af det med en grydeske.
  2. 2/ Skær pæren i tern, og bland med fennikel og rucola.
  3. 3/ Rist nødderne på en tør pande i ca. 3-4 minutter. Rul dem så mellem to viskestykker, så de brune hinder falder af.
  4. 4/ Riv chokoladen på et rivejern, eller hak den fint, og vend nu det hele sammen.
  5. 5/ Rør olie, limesaft, sødemiddel, salt og kanel sammen, og vend det i salaten.
  6. 6/ Anret på tallerkener, og drys til sidst med hasselnødder og lidt flere flager mørk chokolade.
  7. Få også opskriften på fennikelsalat med mango og sprød skinke