-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Strutter og kringler
Det er et lille nulevende fortidsminde, vi spiser, når vi skal have strutter til fastelavn. Det er hyggeligt at tænke på, og derfor tilsætter vi lidt fint fuldkornsmel, så bagværket får lidt af sin oprindelige karakter.
12 stk.
Ingredienser
- 1 dl kærnemælk
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 spsk. sukker
- 1 1/2 tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 150 g Mild fuldkornsmel
- ca. 275 g mel
- Æggehvide til pensling evt. kommen eller nigellafrø til drys
- Bland kærnemælk, lunken mælk, smuldret gær, sukker, salt, æggeblomme samt 150 g Mild fuldkornsmel, og pisk det hele grundigt sammen. Lad det hvile ca. 45 min. et lunt sted.
- Ælt færdig med det mel, dejen kan tage, og del den i to portioner. Den ene portion trilles til 6 boller og formes til strutter – klip et dybt kryds i hver bolle, og træk ”armene” ud i korsform. Læg strutterne til hævning. Den anden portion deles også i 6, trilles til lange pølser og formes til kringler. Både strutter og kringler efterhæver ca. 45 min., inden de pensles med æggehviden. Kringlerne kan drysses med kommen eller nigellafrø og begge dele bages ved 200 gr. i ca. 12 min.