4 opskrifter på hjemmelavet is med sommerbær
SPONSORERET indhold

4 opskrifter på hjemmelavet is med sommerbær

Ganske få ingredienser, sommerbær og plads i fryseren! Mere skal der ikke til, før du kan forkæle familie og venner med hjemmelavet is.

Foto: Columbus Leth
24. jun. 2014 | Mad | BoligLiv

Jordbærflødeis
Til 4 personer

Barndommens flødeis med sæsonens danske jordbær. Bedre bliver det ikke – det skulle da lige være med en klat flødeskum på toppen …

Tid: ca. 20 min. plus frysetid

1 pasteuriseret æg
150 g sukker
400 g modne jordbær
1 dl sødmælk
1½ dl piskefløde

evt. isvafler til servering
__________

1. Pisk æg og sukker i ca. 5 min. med en håndmikser.

2. Nip jordbærrene, og skær dem i små stykker. Kom halvdelen i en blender sammen med mælken. Blend et kort øjeblik.

3. Pisk fløden til let skum, og vend forsigtigt i æggemassen sammen med jordbærmælken og resten af jordbærrene.

4. Hæld iscremen i en beholder med låg, og frys i ca. 4 timer. Rør gerne i isen under frysningen.
5. Ved servering: Tag isen ud ca. 20 min. før servering. Kugl isen op, og server – gerne i isvafler.
__________

Fortsætter på næste side...Yoghurtis med rabarber
Til 4 personer

Brug sommerens sidste rabarber i en forfriskende yoghurtis, som smager fuldstændig fantastisk.

Tid: ca. 20 min. plus frysetid

Rabarberkompot
250 g rensede rabarber skåret i små stykker
75 g sukker
korn af 1 stang vanilje

5 dl yoghurt naturel 3,5 %
120 g sukker
1 dl piskefløde

evt. lidt piskefløde og sommerbær til servering
__________

1. Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, og afkøl kompotten.

2. Kom yoghurt og sukker i en blender sammen med halvdelen af rabarberkompotten. Blend et øjeblik, til sukkeret er opløst.

3. Pisk fløden til skum.

4. Vend resten af rabarberkompotten i yoghurtcremen sammen med flødeskum, og hæld den i en beholder med låg. Frys isen i ca. 3 timer. Rør gerne i den under frysningen.

5. Ved servering: Tag isen ud ca. 30 min., før den skal serveres. Kugl isen op, og server f.eks. med lidt fløde og bær.Hindbærsorbet med vaniljeflødeis
Til 6 personer

Smuk og afsindigt velsmagende marmoreret blanding af sorbet og vaniljeflødeis.

Tid: ca. 30 min. plus frysetid

Hindbærsorbet
300 g hindbær
75 g sukker
25 g glukose
1½ dl vand
1½ pasteuriseret æggehvide (svarer til 1 bæger)

Vaniljeflødeis
1 stang vanilje
3 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde

evt. sommerbær til servering
__________

1. Hindbærsorbet: Skyl hindbærrene, og tør dem godt.

2. Kom sukker, glukose og vand i en gryde, og kog i ca. 5 min. Afkøl sukkerlagen.

3. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dernæst sukkerlage og hindbær. Rør, til cremen er ensartet.

4. Vaniljeflødeis: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker luftigt. Pisk ca. 5 min. med en håndmikser.

5. Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål, og vend det forsigtigt med æggemassen til en iscreme.

6. Fordel sorbetmassen og iscremen i en beholder med låg. Kør en ske gennem isen, så den bliver marmoreret. Frys cremen i ca. 4 timer.

7. Ved servering: Tag isen ud ca. 30 min. før servering. Kugl isen op, og server med sommerbær.Kaffeparfait med hård nougat
Til 4 personer

Isen er cremet med en raffineret smag af kaffe, og sammen med den knasende søde-salte nougat sender den en direkte i himlen.

Tid: ca. 20 min. plus frysetid (4 pers.)

Kaffeparfait
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2½ dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %
1 dl afkølet espresso

Hård nougat
50 g mandler
80 g sukker
1 tsk. flagesalt
__________

1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Pisk ca. 5 min. med en håndmikser.

2. Pisk fløden til let skum. Tilsæt cremefraiche, og pisk cremen ensartet.

3. Vend cremen med æggemassen, og tilsæt espresso.

4. Hæld iscremen i en form med låg, og frys ca. 4 timer.

5. Hak mandlerne groft.

6. Smelt sukkeret på en tør pande, til det bliver lysebrunt. Tilsæt mandler, og rør i massen, til det er sammenhængende. Drys saltet over, og hæld karamelmassen over på et stykke bagepapir, og lad den afkøle.

7. Ved servering: Tag parfaiten ud ca. 15 min. før servering. Hak nougaten, og drys over parfaiten.
__________

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Rosenberg clutch

SE OGSÅ: Rabarber med yoghurtkage og is
SE OGSÅ: Lækker hjemmelavet is