Bagetips
SPONSORERET indhold

De 15 bedste råd: Sådan lykkes dit julebag

Hvordan bager man den bedste kage? Og hvordan undgår man, at småkagerne bliver brændte? Det ved kogebogsforfatter, bageentusiast og ALT for damernes madskribent Mai Knauer - og her får du hendes bedste tips til din julebagning.

Af: Mai Knauer Foto: Les Kaner og Nicolas Vahé
03. dec. 2020 | Mad | ALT for damerne

Nederst pÄ siden, finder du vores bedste opskrifter pÄ nemme og lÊkre smÄkager til jul...

BAGEGUIDE TIL JULEBAG

1. LĂŠs opskriften helt igennem, inden du gĂ„r i gang, og fĂžlg den slavisk trin for trin. NĂ„r det kommer til bagning, er der ikke noget med at springe over, hvor gĂŠrdet er lavest eller sjusse sig frem. Det er kemi, der skal gĂ„ op i en hĂžjere enhed, og derfor er der som oftest en god grund til de nĂžjagtige mĂŠngder, og den rĂŠkkefĂžlge ingredienserne skal kommes i.

2. Brug gode rĂ„varer som god chokolade, Ăžkologisk mel og frisk frugt, hvis det krĂŠves af opskriften. GĂ„r du pĂ„ kompromis her, kan det smages.

3. Husk at tjekke temperaturvejledningen pĂ„ din ovn, da ovne godt kan variere.

4. Gode forme er et must. SÞrg for at have kageforme med lÞse bunde, sÄ kagerne ikke bliver Þdelagt, nÄr de skal tages ud af formene.

5. Tag foodprocessoren i brug, nÄr du laver mÞrdej. SÄ sikrer du, at du ikke ÞdelÊgger dejen med varmen fra dine hÊnder.

6. SÞrg altid for, at Êg og smÞr er stuetemperatur, nÄr du gÄr i gang med at bage.

7. Brug polynesiske vaniljestĂŠnger af god kvalitet. Et godt rĂ„d til at fĂ„ mest muligt ud af vaniljestĂŠngerne er at samle de brugte stĂŠnger i en krukke med sukker. NĂ„r du har samlet et par stykker sammen, blender du stĂŠngerne med sukkeret, og hermed har du dit eget hjemmelavede vaniljesukker.

8. VĂŠr nĂžjagtig, nĂ„r du mĂ„ler mĂŠngder op. Er der for lidt eller for meget af bare fĂ„ ingredienser, kan det risikere at ĂždelĂŠgge hele kagen.

9. Rist altid dine nĂždder kort inden brug, ogsĂ„ selvom du har kĂžbt dem fĂŠrdigristede. De skal smage af noget, hvis kagen skal vĂŠre vellykket. Jeg giver dem 5 minutter pĂ„ 200 grader – det fĂ„r dem til at slippe deres ĂŠteriske olier.

10. Du fjerner nemmest hinder pĂ„ varme hasselnĂždder ved at putte dem i et rent viskestykke og nulre skallen af i viskestykket.

11. Hak fĂžrst dine nĂždder i en foodprocessor, nĂ„r de har fĂ„et stuetemperatur, ellers bliver de til en fedtet masse.

12. Husk at du kan nedfryse ĂŠggehvider, hvis du har nogen tilovers. De kan sagtens bruges igen.

13. Brug altid smeltet smĂžr, nĂ„r du skal smĂžre forme. Margarine og planteoliebaseret sprayprodukter kan pĂ„virke kagens smag.

14. NĂ„r du bruger citrusskal i dine kager, er det vigtigt, at du undgĂ„r den hvide underskal. Den er bitter og smager ikke godt.

15. Tag dig god tid. Har du for travlt og stresser over det, sĂ„ kommer du til at lave fejl og forglemmelser.

Anbefalet til dig