Sunde snacks
SPONSORERET indhold

Sund & slank: Søde, salte og sunde snacks

Der skal være plads til laster – også i en sund livsstil. Skyd genvej med disse sunde alternativer, der gør det muligt at snacke med god samvittighed.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
09. sep. 2013 | Mad | ALT for damerne

Vi har dem alle sammen. Lasterne. Men det er meget forskelligt, hvad man har hang til. Nogle er til det søde, mens andre har sværere ved at modstå det salte. Find ud af, hvad der er din ultimative last, og skab plads til den i dit liv, så du ikke går sukkerkold på din nye livsstil. Desværre laver de søde laster en masse blodsukkerballade i kroppen, fordi de typisk består af sukker, hvedemel, havregryn og andre madvarer, som løfter blodsukkeret hurtigt. Som resultat giver de søde sager øget sult, træthedsanfald, dårlig søvn og utilpashed. Det samme kan salte ting gøre. Især hvis de kommer fra energi, der er kulhydrater, som f.eks. chips der er lavet på kartofler. Det kan derfor være en stor fordel at have styr på nogle af de mange sunde snackalternativer der er. Snacks der indeholder sundt fedt, og som smager fantastisk. Prøv selv.

Chokoladecookies med macadamianødder
Disse kager er den rene sundhed. I hvert fald i forhold til den almindelige cookie, som er en kæmpe kaloriebombe, der får dit blodsukker til at løbe løbsk.
Se opskriften her.

Tortillachips med avocadodip
Den sprøde tortillachip påvirker dit blodsukker langsomt, og dippen af avocado og skyr sikrer, at du får sundt fedt.
Se opskriften her.


Kakaomandler og chokoladeabrikoser
Alle ingredienserne i denne farverige opskrift er med til at sikre en stabil blodsukkerbalance.
Se opskriften her.


Ristede nødder med rosmarin
Fra nødderne får du sunde fedtstoffer, som er vigtige for kroppens hormonbalance, ligesom de mætter og giver et stabilt blodsukker.
Se opskriften her.


Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter