Ayse Dudu Tepe

Foto: PR og Privat Skønhed ifølge Ayse Dudu Tepe.

Journalist og model Ayse Dudu Tepe: "Det har vi heldigvis fået øjnene mere op for"

Journalist og model Ayse Dudu Tepe har et helt særligt forhold til duften af kostald, og så går hun meget op i at pleje din hud. Mød hende her, hvor hun deler ud af sine skønhedsrutiner.

Journalist og model Ayşe Dudu Tepe elsker at nørde skønhedsprodukter og holder fast i sine sunde hudplejerutiner morgen og aften. Makeup er til gengæld ikke nødvendigt i hendes verden – medmindre det er rød læbestift til en fest.

Min morgenrutine består af... en kop kaffe, dagens nyhedsoverblik, BBC World Service, et spil Brawl Stars, tandbørstning, og så vasker jeg ansigtet i koldt vand. Derefter påfører jeg et godt serum, en fugtighedscreme og solcreme hver eneste dag året rundt. Jeg har ikke et fast mærke og bruger både Matas’ striber og Karmameju. Men det er vigtigt, at den beskytter mod både uva- og uvb-stråler. Derefter bruger jeg lidt bronzer og highlighter. Og så hej hej, ud ad døren.

At pleje min hud... betyder meget for mig. Jeg har det med hud som med tænder. Jeg vasker den morgen og aften, og så renser jeg særligt grundigt om aftenen.

Jeg lægger makeup... når det er nødvendigt. Hvilket det jo i virkeligheden aldrig er. Men hvis jeg skal til en fest, så tager jeg gerne en rød læbestift på.

Læs også: Charlotte Torpegaard: Denne del har været glemt i jagten på det rynkefri ansigt

Den bedste duft for mig er... lugten af kostald. Kolort. Jeg har tilbragt mange måneder i min tyrkiske landsby sammen med køer, geder og får. Køer har, efter min mening, sammen med æsler, de smukkeste øjne, og lugten af dem vækker så mange minder. Jeg føler mig virkeligt hjemme i stalde.

Den alder, jeg har nu... er sjov. Jeg er ikke bange for at provokere nogen, jeg siger min mening, og jeg står ved mig selv. Min datter kan godt blive lidt træt af, hvor meget jeg fylder, men jeg kan ikke lade være.

Nutidens skønhedsideal er... som det skal være. Altså, der findes jo ikke ét skønhedsideal, men mange idealer. Der findes lige så mange idealer, som der mennesker til. Og det har vi heldigvis fået øjnene mere op for.

Jeg føler mig smukkest... når jeg sover. Det er sikkert også der, at jeg er sødest.

Læs også: Designer Henriette Pieszak: Skønhedsprodukter behøver ikke at være dyre for at fungere

Ayse Dudu Tepes favoritter:

water_bottle.jpg

Skønhedsprodukt nummer et!

Vand. Det er et multiprodukt, der sikrer menneskets overlevelse. Vandflaske, Bkr, 295 kr.

vitamin.jpg

Det vigtige vitamin

Her i Norden har vi ikke så mange solskinstimer, og som den varmblodede tyrker jeg er, kan jeg psykisk og fysisk mærke, når jeg er i D-vitaminmangel. Vitamin D3, Vitaviva, 100 tabletter, 160 kr.

serum.jpg

Suverænt serum

Jeg er ikke dedikeret til kun ét mærke, men jeg bruger serum hver dag. Jeg kan anbefale Ole Henriksens Truth Serum, La Roche-Posays Hyalu B5 Serum, og min nyeste favorit er Peter Thomas Roths Wrinkle Resist Serum. Det gør noget helt vildt godt for min hud. Wrinkle Resist Serum, Peter Thomas Roth, 1.065 kr.

Peel_mask.jpg

Intens og effektiv

Intense Peel Mask fra Woods Copenhagen er en klar favorit. Den virker! Men den ER intens, så helt seriøst: Følg vejledningen, og lad den ikke sidde mere end 2-4 min. Intense Peel Mask, Woods Copenhagen, 300 kr.

Karmameju.jpg

Hverdagsfavorit

Sun / Face Cream, Karmameju, 240 kr.

tromborg_2.jpg

Diskrete skygger

Jeg bruger hverken mascara eller eyeliner, og jeg er i det hele taget ikke typen, der bruger makeup. Men jeg kan godt lide at lave diskrete skygger med Tromborgs bronzer og highlighter. Baked Mineral, High Light og Bronze, Tromborg, 440 kr. pr. stk.

Det her instabillede er smukt for mig …

... fordi jeg egentlig ikke kan genkende mig selv. Jeg tænker tit ”hvem er hun?”, når jeg ser det.
insta.jpg

Ayse Dudu Tepe

  • 40 år
  • Er journalist, skriver blandt andet for Børsen og Politiken og har tidligere været radiovært
  • Hun er også en efterspurgt model og er et fast ansigt på Balenciagas runway.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Kvinder du skal kende, Hudpleje, Hud og Makeup