Billie Eilish
SPONSORERET indhold

Det tog Billie Eilish seks minutter at nå 1 million likes på Instagram med denne Vogue-forside

Billie Eilish viser et nyt look og nogle sider af sig selv, verden aldrig har set før, på den nye forside af verdens største modeblad Vogue. Se den stærke forside her.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Joe Maher / Stringer
03. maj. 2021 | Mode | ALT.dk

Seks minutter.

Så hurtigt fik verdensstjernen Billie Eilish en million likes, da hun på Instagram postede fire billeder fra den nyeste udgave af British Vogue Magazine. Aldrig har et billede fået så mange likes så hurtigt. Tre dage senere var et af billederne med mere end 17 millioner likes det sjette mest likede billede nogensinde.

19-årige Billie Eilish, der ellers er kendt for sit mørke look, sit neongrønne hår og sit oversize (gerne fake) designertøj, gør et statement på forsiden af magasinet, kun iført korset og tætsiddende nederdel fra Gucci, latexhandsker og enkelte smykker.

Med det store Vogue-interview, der udkommer i forbindelse med udgivelsen af hendes nye single ’Your Power’, ønsker den unge popstjerne at sætte fokus på rollemodeller, kropsskam og psykisk vold mod mindreårige .

”Du skal ikke underkende mig”

 Billie Eilish har trukket mange overskrifter for sin grunge, meget oversized stil – en stil, der er blevet markant anderledes i forbindelse med afsløringen af det nye album.

Det nye look er i lysere toner end hidtil – og meget mere tætsiddende. Og det valg handler ikke om, at hun ønsker at blive bedømt eller få seksualiseret sin krop, understreger teenagepopstjernen:

"Du skal ikke underkende mig som rollemodel, bare fordi du tænder på mig," siger hun blandt andet i et interview med Vogue.

”Pludselig er du en hykler, hvis du vil vise din hud, og du er nem, og du er en tøs, og du er en luder. Hvis jeg er det, så er jeg stolt. Mig og alle pigerne er ludere, og fuck det. Lad os vende det om og blive empowered af det. At vise din krop og vise din hud – eller ej – bør ikke tage nogen respekt fra dig.”

”Skid på alt andet”

I oktober måned gik et paparazzi-billede af Billie Eilish i en tæt top viralt, hvilket blev mødt med udbredt negativitet, hvilket frustrerede den unge sanger.

Nu har hun valgt at give igen, og give folk noget at snakke om – og tænke over. For hvis man som hende ønsker mere fokus på kropspositivitet, hvorfor bærer hun så et korset? Hvorfor viser hun ikke bare sin faktiske figur? 

”Min ting er, at jeg kan gøre, hvad jeg vil. Det handler om, hvad der får dig til at føle dig godt tilpas. Hvis du vil opereres, skal du opereres. Hvis du vil have den kjole på, som nogen synes, at du ser for stor ud i, fuck det og gør det – hvis du har lyst til at se godt ud, så ser du godt ud. ”

På de sociale medier hyldes hun nu netop som et ikon for kropspositivitet - og Eilishs egen begejstring for billederne er da heller ikke til at tage fejl af:

”Jeg elsker disse billeder, og jeg elskede at lave det her fotoshoot. Gør, hvad du vil, når du vil. Skid på alt andet.”

Anbefalet til dig