The Vintage Bar
SPONSORERET indhold

Indehaver af The Vintage Bar: Det går jeg efter, når jeg køber vintage

Marie Louise Schultz, 30, stiftede i 2017 online-secondhandplatformen The Vintage Bar, som er en markedsplads med mere end 200.000 købere og sælgere, for at gøre moden mere cirkulær.

Af: Marie Lodberg Foto: Tine Bek
19. maj. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvad skal man gå efter, når man køber vintage?

“Secondhand- og vintageshopping er en unik mulighed for at finde the one that got away eller noget, som virkede uopnåeligt fra nyt på grund af den høje pris. Det giver en helt særlig følelse, når du endelig får fingrene i et unikt stykke tøj, en accessory eller noget, der er udsolgt alle andre steder.”

Hvor skal man købe vintage?

“På secondhand-platforme, hvor du ikke behøver at være bange for, at det, du køber, er kopivarer eller for at modtage noget, som ikke er som beskrevet. At købe secondhand er en tillidssag. På The Vintage Bar gennemgår alle solgte items et kvalitets- og ægthedstjek, inden de bliver sendt videre til købere.”

LÆS OGSÅ: Indehaver af vintagebutikkerne Jerome Vintage og Rosy Vintage: Det er den allerstørste trend lige nu

The Vintage Bar

“Vi har både en wishlist- og waitlist-funktion, som fortæller os, hvilke items, der er særlig stor efterspørgsel på. Fx er Y2K-trends i høj grad tilbage, så det gælder om at få fingrene i de ikoniske styles fra 90’erne og de tidlige 00’ere,” siger Marie Louise Schultz
Taske fra LOUIS VUITTON hos The Vintage Bar

Hvor har du gjort dine bedste fund?

“Valois Vintage Paris i Paris, er en af mine favoritter. Her bliver nogle af de mest lækre og eksklusive garderober i byernes by samlet til videresalg i butikken.”

Hvad går du efter, når du køber vintage?

“Jeg går både efter tidløse klassikere, som ikke går af mode, og trends, som jo altid kommer tilbage på et tidspunkt. Jeg kan ikke få nok af Chanels Flap Bag. Både den klassiske sorte, men også i forskellige mønstre og materialer. Jeg går også altid efter en tidløs trenchcoat fra mærker som Burberry eller Prada. De går aldrig af mode og er supercool. Gerne oversize, så du opnår et mere afslappet look. Jeg elsker at give tøj nyt liv og sælge det, jeg ikke får brugt, så det kan få et nyt liv et andet sted. Det fortjener det.”

Er der lande, hvor man kan gøre særligt gode køb?

“I Frankrig og Italien kan du gøre secondhandfund fra franske og italienske modehuse som Chanel, Louis Vuitton og Gucci. Hvis du elsker Chanel, bør du tage forbi Amore Vintage Tokyo, hvis du kommer til Tokyo. Det er en af verdens bedste Chanel-vintagebutikker, som har et stort og kurateret udvalg af designertøj og tasker.”

Hvad er det bedste køb, du har gjort dig?

“En vintage Chanel-halskæde, som jeg købte, da jeg var gravid med min datter. Den betyder meget for mig, og en dag vil jeg forære hende den.”

LÆS OGSÅ: "Jeg har skiftet virkelig meget stil igennem årene"

The Vintage Bar

En klassisk Flap Bag fra Chanel er en god investering, som er steget meget i pris de senest år.
Flap Bag fra CHANEL, 44.107 kr. hos The Vintage Bar

Hvornår er et item i god stand?

“Et par løse tråde eller mindre pletter eller ridser betyder ikke, at et item ikke er i god stand, og vi bestræber os faktisk på at vise, at et item sagtens kan være fint, selv om det har fejl og brugsspor.”

Beholder du selv noget af det, du finder?

“Lige nu får vi mere end 500 nye items online om dagen. Jeg prøver at screene, hvad der kommer ind, men der er rift om det bedste. Mit seneste køb er et Louis Vuitton-computersleeve, som aldrig er blevet brugt, og som jeg fik til en god pris.”

Hvad er en god investering?

“Klassikere som en Flap Bag fra Chanel, som er steget meget secondhand de seneste år. Og hvis du er så heldig at få fingrene i en med hardware i 24 karat guld, som modehuset anvendte frem til 2008, har du gjort sig en fantastisk investering. ”

Anbefalet til dig