peggy dillard vogue 1977
SPONSORERET indhold

9 uundværlige ting til strandtasken

Kan du høre det? Det er stranden, der kalder – det er nemlig blevet tid til at hoppe en tur i bølgen blå. Her er 9 uundværlige ting til strandtasken.

Af: Redaktionen Foto: Guy Le Baube/Condé Nast/Getty Images
17. jun. 2021 | Mode | ALT.dk

Det kan godt være, at sommeren 2020 ikke blev helt, som du oprindeligt havde tænkt den. Men 2021 bliver anderledes. Og selvom covid-19 endnu ikke har løsnet sit greb helt, er stranden altid en god idé.

Så hvad end du pakker sydfrugterne og drager på en spontan tur til Spaniens land, eller besøger én af de mange strande, vores lille land har at byde på, skal strandtasken pakkes.

For at gøre det nemt for dig, har vi – udover at lave en liste med de bedste strande i Danmark – fundet ni ting, der er nærmest uundværlige, når man skal en tur til stranden.

LÆS OGSÅ: Her er 21 af sæsonens flotteste badedragter

1. Bag it up

Din strandtaske skal indeholde lidt af hvert og derfor være rummelig – og gerne være lavet af strå. Stråtasken har været inde i varmen længe og fungerer både på stranden og til hverdag.

Strandtaske, NA-KD, 509 kr.

WAY towels all three colors.jpg

2. To i én

Et håndklæde er uundværligt på stranden. Det ved danske WAY, der har skabt et badehåndklæde i genbrugt og økologisk bomuld, som – trods sine imponerende mål på 220 x 100 cm – ikke vejer særlig meget og har to sider: en vævet front, der garanterer blødt liggeunderlag og en frotteret bagside, som får dig til at tørre på nul komma fem.

Badehåndklæde, WAY, 900 kr.

LÆS OGSÅ: De bedste strande i Danmark

3. I dækning

Kræftens Bekæmpelse opfordrer danskerne til at tænke sig ekstra godt om, når solen skinner, og har derfor tre solråd, man med fordel bør efterleve: solcreme, skygge og solhat. Heldigt for os er solhatten udover at være praktisk også topsmart. Det gælder bøllehatten såvel som kasketten og den klassiske stråhat, der holder ansigtet i skygge og sikrer, at dit hår ikke bliver svitset af solen. Alternativt kan du vælge en solskærm, der hovedsageligt assisterer med skygge fortil, så du har mulighed for at sætte håret op og tilmed få luft til hovedbunden.

Solskærm, Arket, 350 kr.

phformula_UV_SPF 50+.jpg

4. Solbeskyttelse

Du ved godt, at du skal smøre krop og ansigt med solcreme, inden du opholder dig en hel dag i solen, men husker du også at tage solcremen med, så du kan påføre den igen og igen? Faktisk er det en god idé at smøre efter med solcreme cirka hver anden time – eller hver gang du har været i vandet, svedt meget eller gnubbet dig meget med et håndklæde. Denne med SPF 50+ er genial til ansigtet og flatterende på huden.

U.V. Protect SPF 50+, pHformula, 429 kr.

sophia loren i badedragt.jpg
Foto: Getty Images. Den italienske skuespiller Sophia Loren på vej på stranden i sin badedragt. 1956.

6. Badetøjet

Badedragten er praktisk og behagelig at have på, mens en bikini gør det muligt for dig også at få sol på maven. Har du endnu ikke fundet badedragten, der skal følge dig hele sommeren – ved poolen og til stranden, er her 21 af sæsonens flotteste.

havaianas-brazil-flip-flops.jpg

6. Flip, flop, flip, flop

Der fås mange blærede badesandaler denne sæson, men klassikeren fra Havaianas er en sikker vinder – praktiske og nemme at stikke i.

Badesandaler, Havaianas, 225 kr.

scrunchie_liberty_by_lyngholm 3.jpg

7. Hårpynten

Det er oftest virkelig rart at få håret væk fra ansigtet, når man tilbringer en hel dag i solen. Til det er 90’ernes scrunchie, den brede stofelastik, genial. Den opfører sig markant pænere over for håret, end almindelige hårelastikker gør, og så pynter den. Mærket Liberty By Lyngholm kreerer dem ud af stofrester i libertyprint.

Scrunchie, Liberty by Lyngholm, 50 kr. pr. stk.

EUW_forside_juli 1.jpg

8. Tidsfordriv

Godt læsestof som en god bog eller et godt magasin er genial imellem de mange ture i havet og til kiosken efter is.

Abonnement på Eurowoman fra 159 kr. (sponsoreret)

solbriller_oakley.jpg

9. Eyes on

Hvorfor solbrillerne er en god idé at pakke, behøver vel ikke yderligere forklaring? De kommer i mange former og farver – og så løfter de dit strandlook.

Solbriller, Oakley, 1.305 kr.

Anbefalet til dig