peggy dillard vogue 1977
Foto: Guy Le Baube/Condé Nast/Getty Images Model Peggy Dillard. Vogue, 1977.

Skal du på stranden? Her er, hvad du skal have med

9 uundværlige ting til strandtasken

Kan du høre det? Det er stranden, der kalder – det er nemlig blevet tid til at hoppe en tur i bølgen blå. Her er 9 uundværlige ting til strandtasken.

Det kan godt være, at sommeren 2020 ikke bliver helt, som du oprindeligt havde tænkt den. Men den skal nok blive god. Og i stedet for at pakke sydfrugterne og drage på den ellers planlagte tur til Spaniens land, foreslår vi, at du pakker strandtasken og besøger én af de mange strande, vores lille land har at byde på, for der er mange, og de er – hvis det danske sommervejr arter sig – et besøg værd.

For at gøre det nemt for dig, har vi – udover at lave en liste med de bedste strande i Danmark – fundet ni ting, der er nærmest uundværlige, når man skal en tur til stranden.

LÆS OGSÅ: Her er 21 af sæsonens flotteste badedragter

1. Bag it up

Din strandtaske skal indeholde lidt af hvert og derfor være rummelig – og gerne være lavet af strå. Stråtasken har været inde i varmen længe og fungerer både på stranden og til hverdag.

Strandtaske, Bestseller, 300 kr.

WAY towels all three colors.jpg

2. To i én

Et håndklæde er uundværlig på stranden. Det ved danske WAY, der har skabt et badehåndklæde i genbrugt og økologisk bomuld, som – trods sine imponerende mål på 220 x 100 cm – ikke vejer særlig meget og har to sider: en vævet front, der garanterer blødt liggeunderlag og en frotteret bagside, som får dig til at tørre på nul komma fem.

Badehåndklæde, WAY, 900 kr.

LÆS OGSÅ: De bedste strande i Danmark

3. I dækning

Kræftens Bekæmpelse opfordrer danskerne til at tænke sig ekstra godt om, når solen skinner, og har derfor tre solråd, man med fordel bør efterleve: solcreme, skygge og solhat. Heldigt for os er solhatten udover at være praktisk også topsmart. Det gælder bøllehatten såvel som kasketten og den klassiske stråhat, der holder ansigtet i skygge og sikrer, at dit hår ikke bliver svitset af solen. Alternativt kan du vælge en solskærm, som hovedsageligt assisterer med skygge fortil, så du har mulighed for at sætte håret op og tilmed få luft til hovedbunden.

Solskærm, Arket, 320 kr.

phformula_UV_SPF 50+.jpg

4. Solbeskyttelse

Du ved, du skal smøre krop og ansigt med solcreme, inden du skal opholde dig en hel dag i solen, men husker du også at tage solcremen med, så du kan påføre den igen og igen? Faktisk er det en god idé at smøre efter med solcreme cirka hver anden time – eller hver gang, du har været i vandet, svedt meget eller gnubbet dig meget med et håndklæde. Denne med SPF 50+ er genial til ansigtet og flatterende på huden.

U.V. Protect SPF 50+, pHformula, 429 kr.

sophia loren i badedragt.jpg
Foto: Getty Images. Den italienske skuespiller Sophia Loren på vej på stranden i sin badedragt. 1956.

6. Badetøjet

Badetøj er – hvis man bruger den slags – en nødvendighed og fremhæver på hver sin måde kvindekroppen. Badedragetn er praktisk og behagelig at have på, mens en bikini gør det muligt for dig også at få sol på maven.

Badetøj, H&M, 179 kr.

havaianas-brazil-flip-flops.jpg

6. Flip, flop, flip, flop

Der fås mange blærede badesandaler denne sæson, men klassikeren fra Havaianas er en sikker vinder – praktiske og nemme at stikke i.

Badesandaler, Havaianas, 225 kr.

scrunchie_liberty_by_lyngholm 3.jpg

7. Hårpynten

Det er oftest virkelig rart at få håret væk fra ansigtet, når man tilbringer en hel dag i solen. Til det er 90’er-fænomenet scrunchien, den brede stofelastik, genial. Den opfører sig markant pænere over for håret, end almindelige hårelastikker gør, og så pynter den tilmed. Mærket Liberty By Lyngholm kreerer dem ud af stofrester i libertyprint.

Scrunchie, Liberty by Lyngholm, 50 kr. pr. stk.

EUW_forside_juli 1.jpg

8. Tidsfordriv

Godt læsestof som en god bog eller et godt magasin er genial imellem de mange ture i havet og til kiosken efter is.

Abonnement på Eurowoman fra 159 kr. (sponsoreret)

solbriller_weekday 2.jpg

9. Eyes on

Solbriller. De behøver vel ikke den store forklaring. De kommer i mange former og farver – og så løfter de dit strandlook.

Solbriller, Weekday, 160 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strand, Sommer, Badetøj, Sol og Solfaktor og solcreme