Skuespiller Linda Hayden tager sandaler på

Foto: Getty Images Skal dine sandaler have hæl, kan du med fordel gøre som den engelske skuespiller Linda Hayden og vælge et par med en kraftigere hæl, som er mere behagelig at have på en hel dag. 1971.

Sandaler til kvinder 2022

Her får du listen med 9 af sæsonens smukkeste sandaler

Skal sandalerne være den mere komfortable model fra Marni eller Birkenstock, eller er du mere til et par tendensprægede og farverige sandaler? De er her alle sammen.

Vi har forsøgt at gøre det lettere for dig at finde sandalerne, der skal bære dig igennem sommeren. Der er både den komfortable, men modificerede version af badesandalen eller den opgraderede og hippe udgave af pædagogsandalen. Der er også træsko med hæl og farven grøn at finde blandt på listen.

Inden du investerer i sommerens sandaler, kan der dog være enkelte overvejelser, som kan være gode at gøre sig.

LÆS OGSÅ: Se, hvilke solbriller der passer bedst til din ansigtsform

Dét skal du overveje, inden du går på jagt efter dine nye sandaler

  1. Kan du bruge dem med de sæt af tøj, du har for vane at trække i, når arbejdet kalder? Det nytter ikke noget at investere i et par sandaler, der er sjove og skønne, men som ikke passer til noget af det, du i forvejen ejer.
  2. Er det en model, der kommer igen sæson efter sæson? Hvis du finder et par sandaler, der er tilpas tendensprægede, men som samtidig er klassiske, kan din "cost per wear"-pris (købsprisen divideret med det antal gange, du bruger dem) blive meget lav. Hurra for det!
  3. Er de behagelige at have på? Fødder har en tendens til at hæve op i varmen, og selvom det ser flot ud med høje, tynde hæle, er det en velsignelse at stikke fødderne i et par bløde og flade sandaler. Det kan være svært at mærke, når du står i butikken, så tag dem med hjem, og gå lidt rundt i dem på et rent og blødt underlag. Hvis du kan mærke det mindste, skal de gås til, og hvem gider det?

9 smukke sandaler til din sommer

sandaler_cos.jpg
Sandaler, COS, 790 kr.
sandaler_mango.jpg
Sandaler, Mango, 699 kr.
sandaler_suicoke.jpg
Sandaler, Suicoke, 950 kr.
sandaler_havaianas x rotate.jpg
Sandaler, Rotate x Havaianas, 300 kr.
sandaler_angulus.jpg
Sandaler, Angulus, 1.200 kr.
sandaler_hm.jpg
Sandaler, H&M, 199 kr.
sandaler_keen.jpg
Sandaler, Keen, 900 kr.
sandaler_ganni.jpg
Sandaler, Ganni, 1.199 kr.
sandaler_zara.jpg
Sandaler, Zara, 559 kr.

Hvilke sandaler skal jeg vælge?

Hvis du ikke har fundet det perfekte par sandaler, så læs med her:

  • Er du til det simple og mere tilbagelænede look, skal du gå efter et par sandaler i lyst eller brunt kærnelæder. De vil stå i smuk kontrast til hvid, grå og sort og dit ellers minimalistiske look. Samtidig vil den være oplagt, hvis du har planer om at gøre en lidt større sandal-investering, da farven kun bliver smukkere med årene.
  • Hvis du er bange for, at et par sandaler vil gøre dig for ”lillepiget”, kan du med fordel gå efter en grovere udgave. Et par sandaler med spænder, mange remme eller grove detaljer kan elevere dit outfit og gøre det mere maskulint.
  • Har du allerede fundet det klassiske par sandaler og trænger til et par, der larmer lidt mere, kan pangfarver og sjove mønstre eller en funky og smart hæl gøre meget ved det.
  • Igen i år er badesandalen en sikker vinder. Sandalerne er oftest kendetegnet ved sine grove såler og et enkelt og sporty udtryk og kreeret af sportsmærker som H2O, Nike og Adidas. Men luksusmærker som blandt andre Bottega Veneta og Roger Vivier har også givet deres bud på, hvordan den skal se ud.
  • Vægter du komfort højere end noget andet, kan du også kaste dig ud i treckingsandalen. Du ved, sandaler a la dem, din spejderleder havde på dengang, du var ulveunge i KFUK. Den er stadig hot og hos danske Cecilie Bahnsen blevet pyntet med sten, mens Prada har tilsat sandalen en god, tyk sål.

God sommer!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sko, Sommer, Trends og Shopping