Silke Grane
SPONSORERET indhold

"Du udstråler det, hvis du ikke er komfortabel i dit tøj"

Hos blogger og skønhedsjournalist Silke Grane er der tjek på favoritbrands, på hvilke tendenser, der fungerer for hende, og på hvad der skal investeres i til klædeskabet. Kom med ind i hendes fine univers, som er fyldt med farver, mønstre og godt humør – og ting, der glimter.

Af:: Caroline Sjørup Foto: Luka Roné
25. mar. 2022 | Mode | ALT for damerne

Stil

Jeg er draget af ting, der er feminine, glimter eller bare pyntede. Men alligevel vil jeg beskrive min stil som casual, da jeg kan godt lide, at mit tøj og mine sko er behagelige. Så selvom min stil til daglig er afslappet, må der gerne være lidt glimmer, en lille sjov detalje eller smæk på farverne.

Inspiration

Jeg arbejder rigtig meget på de sociale medier, så jeg finder nok mest inspiration på Instagram. Her følger jeg både mange spændende kvinder, men finder også inspiration fra smukke hjem, vintagesteder, rejsemål, blomsteropsætninger, tøjbutikker og så videre.

Favoritdesigner

For mig handler det ikke om mærket, men om jeg kan lide det, jeg ser. Og selvfølgelig er det også et spørgsmål om budget. Men jeg ejer nok mest i dansk design.

silke-grane-01.jpg
Jakke fra Dea Kudibal, skjorte fra Banditas købt i Marseille, baret fra & Other Stories og taske fra Stella McCartney

Hverdag

Ofte ender jeg i skinny jeans, en lækker oversized strik og et par sneakers eller støvler. Når det bliver lunere, elsker jeg kjoler og ballerinaer.

Fest

Der er ikke noget bedre end en fest, hvor man må give den lidt gas. Den seneste store fest, jeg var til, var et kobberbryllup med James Bond-tema, så da kom jeg i guldkjole og stiletter.

LÆS OGSÅ: Liv Worm Colley: "Vær kritisk, når det gælder tendenser"

Garderobehits

Jeg har mange skinny jeans, selvom det ikke er så moderne lige nu. Men de gør noget godt for min figur, og det er det, jeg går efter, fremfor hvad der er moderne lige nu og her. Jeg har også virkelig mange strik i alle mulige farver og varianter. Og masser af kjoler, for det er så dejligt nemt at smide en kjole på, og bum – så er man klædt på!

silke-grane-02.jpg
Strik med pink detaljer fra Dawn x Dare og A-view.

Igen & igen

Skjorter fra Design by Lærke – dem har jeg en del af. Jeg elsker, at man ikke skal stryge dem, og så er de så fine med deres kalvekrøs foran.

Jeans

Jeans fra Diesel har jeg altid været glad for, men igen – det betyder ikke noget med mærket, så længe de sidder godt eller har den vask, som jeg lige går efter.

Sko

Jeg elsker alt, hvad der er behageligt og ikke klemmer. Jeg har, ligesom de fleste andre, gået rigtig meget i sneakers de seneste år. Når jeg går fra møde til møde, er det vigtigt med fodtøj, som jeg kan holde ud at have på en hel dag. Det er med alderen blevet vigtigere for mig end at pine fødderne i stiletter en hel dag, selvom vi da godt kan blive enige om, at det ser superlækkert ud med et par høje hæle.

silke-grane-03.jpg
Stiletter fra Custommade, sneakers fra Adidas og ballerinaer fra Lolo the Ballerina.

Smykker

Jeg skifter meget efter humør og outfit, men har også et par ting som mit ur og mine ringe, som jeg går med hver dag. Derudover er jeg meget glad for de mere farverige armbånd fra Anni Lu, men kan også lide et par store statement-øreringe, når resten er mere nedtonet.

silke-grane-10.jpg
Perleøreringe fra Anni Lu og Boutique Bonheur i Charlottenlund. Hoops fra Jane Kønig, armbånd fra Hermés og ring fra Mads Z. Halskæden er vintage og er en gave fra Silkes datter Carla.

Undertøj

Jeg har ret meget barm og har fundet frem til, at især Chantelle, Change og Marie Jo sidder og støtter rigtig godt, samtidig med at det stadigvæk er pænt.

silke-grane-04.jpg
Parfume fra ’ærlig, undertøj fra OW Intimates og toilettaske fra Rikke Gravengaard.

Tasker

Jeg kan godt lide en taske i mellemstørrelse som min smukke YSL. Den er klassisk, passer til det meste, og der er lige plads til alt det, jeg gerne vil have med mig til hverdag. Skal jeg have et arbejdsmøde, bruger jeg gerne min lidt større taske fra Bolinder, som jeg kan have computeren med i.

Altid i tasken

Min mobil, pung, nøgler, mange lipgloss og læbestifter – fordi jeg tit putter en ny i og ikke får sorteret ud i de andre – håndcreme, håndsprit, AirPods, solbriller og tyggegummi.

silke-grane-05.jpg
For skønhedsjournalisten er det vigtigt, at hverdagstaskerne er rummelige og lækre som disse fra YSL og Bolinder Stockholm. Støvler fra Apair.

Shoppingstrategi

Min erfaring har lært mig at slå til, når jeg ser noget, som jeg virkelig godt kan lide. Så jeg shopper som regel impulsivt, når det ikke er i den alt for dyre afdeling. Til gengæld har jeg forelsket mig i et par meget dyre støvler fra Louis Vuitton, som jeg har kigget på i tre år nu og stadigvæk overvejer. Så måske skal jeg investere i dem næste vinter, siden jeg ikke kan slippe dem.

LÆS OGSÅ: "Jeg prøver at lade være med at impulsshoppe"

Butikker

Jeg shopper ret meget hos Boutique Bonheur i Charlottenlund og Store 52 på Østerbro i København; de har et godt miks af de mere budgetvenlige mærker, kombineret med de mere eksklusive. Men ellers elsker jeg også at gå i Illum, for de har virkelig mange internationale, spændende mærker og et kæmpestort udvalg.

Største samling

Jeg har utrolig mange frakker og jakker. Det er, som om man altid kan bruge den ekstra jakke, som har den rette farve eller længde, som jeg ikke ejede i forvejen. Jeg har også fået en ny multifarvet tweed-frakke med glimmer og de der store trekvartlange ærmer og leopardfor indeni. Den er jo god til både mere festlige lejligheder, men også til et par jeans og en T-shirt.

silke-grane-06.jpg
Frakke fra Fine Copenhagen, skjorte fra Design by Lærke og støvler fra Giuseppe Zanotti.

Mere af

Jeg vil altid gerne have flere sneakers og gerne et par lækre fra Chanel. Jeg har et par derfra i forvejen og har seriøst slidt dem op.

Tendenser

Jeg elsker hele tendensen med smæk på farverne, og at vi godt må pynte os lidt mere. Det gør mig så glad, og det føles, som om man gør lidt ekstra, når man hopper i nogle flotte farver.

silke-grane-07.jpg
Stribet skjorte fra Fine Copenhagen, kjole fra Design by Lærke, sort skjorte fra Gossia og tørklæde fra Lolly’s Laundry

Bedste køb

Et par solbriller fra Gucci, som jeg købte i Illum for tre år siden. De er sådan lidt store og 70’er-artige og har en tynd, grøn glimmerkant, der giver dem et tvist. Jeg elsker dem og har endnu ikke fundet nogle, som skal afløse disse.

Seneste køb

Det er to farverige kjoler, som jeg har købt online, og som jeg ikke har modtaget endnu. De kommer først i næste måned, da de ikke kunne leveres endnu. Så det blev en preorder, som jeg glæder mig meget til.

LÆS OGSÅ: Szhirley: "Du er dig, og du skal ikke være nogen anden"

Mest opsigtsvækkende køb

Et af de nyere er mine stiletter fra Custommade, som er sorte med en perlebesat sløjfe på spidsen. Jeg kunne ikke stå for den der "Sex and the City"-vibe, de har. De høster også mange komplimenter og er gode til både jeans og finere outfits.

silke-grane-08.jpg
Silke i bluse fra Continue, jeans fra Cellbes og sko fra Custommade.

Aldrig uden

Jeg fik en vildt flot vintage Chanelhalskæde af min datter, Carla, som havde brugt lang tid på at finde den og selv købt den for sine egne penge – da var hun 15 år – så den betyder noget særligt, og den vil jeg aldrig skille mig af med.

Klar på 5 minutter

Lidt mascara på vipperne, rosa lipgloss, en børste igennem håret, et pift parfume, skinny jeans, en af mine strygefri skjorter fra Design by Lærke og mine høje Adidas-sneakers, så det bliver pænt, komfortabelt og cool i ét.

silke-grane-09.jpg
Creme fra Biotherm, neglelak fra Nailkind, parfume fra Byredo, lipgloss og øjenskygge fra Chanel. Hårklemme fra Sui Ava.

God stil

God stil er, hvis du ved, hvad der klæder dig, og du ikke følger moden slavisk. Gå i noget, som du føler dig godt tilpas i. Du udstråler det, hvis du ikke er komfortabel i dit tøj – og omvendt, hvis du føler dig lækker.

Anbefalet til dig