Lær at meditere
SPONSORERET indhold

Lær at meditere med 3 nemme trin

Charlotte Tørnby er uddannet healer og har derigennem lært sig at meditere – her er hendes tre trin til at komme i gang med at meditere, så du også kan få ro, fokus og kontakt til din intuition.

Af: ALT for damerne Foto: Bulls Press
23. maj. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

1. Ro på og sid godt
Forbered en dag i ugen, hvor du kan finde fred og ro. Sluk mobil telefonen, pc og andre forstyrrende ting. Tag evt. et dejligt varmt bad og put dig i noget behageligt tøj. Bliv enig med dig selv om, at den næste time er din helt egen, og at du er 100% i centrum. Find en behagelig pude og et blødt tæppe frem, som du kan gøre dig det behageligt med og find en bekvem stilling. Hvor du sidder er underordnet. Har du brug for stille meditativ musik, så sæt det på, men skru ikke for højt op. Musikken må ikke tage fokus fra dig.


Læs også: Stress af med tre sikre metoder

2. Træk vejret og følg med
Luk nu øjnene og fokuser på dit åndedræt. Træk vejret helt ned i bunden af bækkenet og forestil dig, at dit åndedræt cirkulerer rundt i hele kroppen i takt med vejrtrækningen. Måske bliver din vejrtrækning mere rytmisk og langsom. Det er fint. Bare følg med. Mærk hver en del af din krop – fra hovedbund, pande, hals, hjertet, solar plexus, maven og bækkenet – de syv chakraer. Hvil ved hvert et punkt og mærk, hvordan ”der føles at være”. Arbejd dig stille tilbage igen mod toppen og forestil dig, at du er forbundet med en fin sølvtråd, som fører op i det uendelige.

3. Slap af og sig tak
Måske kommer der nu nogle tanker til dig. Det kan være ideer, svar, tristhed, glæde, træthed eller andet emotionelt. Lad det komme, ”kig” på det og accepter, at det hele er en del af dig. Bliv i tilstanden en tid og undersøg, hvad det vil dig. Når du er klar til at ”komme tilbage”, siger du stille og roligt tak inden i dig selv. Tak for hvad som helst, du kommer i tanke om. Og bevæg nu stille og roligt tæerne, fingrene, benene, skuldrene eller hvad du har behov for. Åbn dine øjne stille og roligt. Start med at kigge ned i gulvet og langsomt rette blikket op. Bemærk om du føler dig meget mere klar og ren indvendigt.


Læs også: Få overskud på syv minutter

Ekstra information

Meditaion  behøver ikke at vare halve eller hele timer. Det vigtigste er, at du når at føle dig forbundet med energien, og at du sidder bekvemt. At det kan være svært at komme i gang med, kender Charlotte alt til, og derfor gør hun det tidligt om morgenen – i sengen – før hun står op og tager hul på dagen.

Ud over at være uddannet healer står Charlotte også bag beautybrandet SARD Kopenhagen, der laver lækre skønhedsolier til huden. Læs mere om Sard Kopenhagen på Sard.dk.