sukkerbomber
SPONSORERET indhold

Sådan øger du forbrændingen + 2 andre slanketips

Se her, hvordan du kan øge forbrændingen, holde fingrene fra slikskålen og undgå skjulte sukkerbomber.

Af: Susanne Knutzen
07. nov. 2014 | Sundhed | Fit living

Vand øger forbrændingen
Vi har sagt det før, men siger det gerne igen: Drik vand! Drikker du bare et par glas, viser forskning, at din kalorieforbrænding vil være øget med op mod 30 procent i en times tid. Kvit og frit. Har du svært ved at få drukket vand i de mængder, så giv det lidt smag ved at tilsætte citron, lime eller agurk.
Kilde: Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism og AllYou.com

Skjulte sukkerbomber
Har du hang til søde, tørrede frugter, og vil du gerne tabe et par kilo i det nye år, skal du holde lidt igen med det såkaldt sunde slik. For selv om de tørrede frugter indeholder masser af vitaminer og mineraler, er kalorieindholdet ofte lige så højt som almindeligt slik.

Kalorier pr. 100 g
Vindruer/rosiner: Frisk: 62. Tørret: 340
Bananer: Frisk: 82. Tørret: 520
Figner: Frisk: 78. Tørret: 281
Abrikoser: Frisk: 41. Tørret: 277
Tranebær: Frisk: 42. Tørret: 320
Æbler: Frisk: 52. Tørret: 255
MatadorMix: 350 kalorier
Kilde: Politiken

Fingrene væk fra slikskålen
Har du svært ved at sige stop, hvis der står en skål slik foran dig? Nu tyder ny forskning på, at der er en måde at kontrollere din søde tand på. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i magasinet Appetite spiste testpersonerne næsten 30 procent mindre slik, hvis det var pakket ind eller blev serveret med en tang, end hvis slikket var lige til at stoppe i munden. Forskerne mener derfor, at jo mere besværligt det bliver at spise de søde sager, jo mere tid får du til at fortryde dit slik-valg. Netop i denne sammenhæng kommer udsagnet Længe leve dovenskaben til sin fulde ret.
Kilde: Shape.com