Få rigeligt at drikke, det er et af rådene, hvis du skal løbe i sommervarmen.
Foto: Alamy Få rigeligt at drikke, det er et af rådene, hvis du skal løbe i sommervarmen.

4 råd til dig der løber i sommervarmen

Solen bager fra en blå sommerhimmel, og det gode vejr kalder på en løbetur. Men husk at tage dine forholdsregler, når varmegraderne stiger.

1. Sæt tempoet ned
Når temperaturen stiger, skal du løbe kortere og langsommere. Med den rigtige teknik kan du sagtens løbe hele sommeren, uanset om du befinder dig på vores breddegrader eller et sted, hvor solen virkelig brænder igennem.

2. Skift morgenturen ud med en aftentur
Løb og sommer er et godt makkerpar. Den mest indlysende fordel er de ekstra mange lyse timer, du pludselig får forærende til at træne i - lige når det passer dig! Sommeren giver langt større fleksibilitet end andre tider af året, simpelt hen fordi „banen" er oplyst fra tidlig morgen til sen aften. Plejer du at løbe om morgenen, kan du måske pludselig i stedet begynde at løbe en ugentlig aftentur. Og måske kan aftenturen slås sammen med en dukkert?

LÆS OGSÅ: Få smutvejen til en god form og en slank krop

3. Sådan skal du drikke
Undgå at drikke for meget kaffe eller te, da det virker vanddrivende - og det er det sidste, du har brug for. Du skal helst holde på væsken, da det er den, der sørger for, at du ikke bliver overophedet. Drik hver halve time, hvis du skal løbe længere end 5 km. Tag et væskebælte med eller husk penge til vand på vejen. Kan du ikke drikke hele flaskens indhold på én gang, så kom resten i håret. Det køler udefra.

4. Klæd dig på til det varme vejr
Smid tøjet. En sportsbh er en fin top på en varm dag. Husk: Jo mindre, du kan have på, des bedre. Husk solbrillerne af hensyn til det skarpe lys, så øjnene ikke bliver irriterede og også for at skærme mod vind, sand og andet, der kan irritere øjnene. En kasket i et let materiale, der holder hovedet koldt er også en god ide. Husk, det faktisk er fra hovedet, kroppen slipper af med mest overskudsvarme. Så du skal ikke lukke af for ventilationen med en tæt sort cap. Sidst med ikke mindst: køb et par sommerløbesko med net og andet let, svedtransporterende materiale kan være en stor fordel om sommeren.

LÆS OGSÅ: 4 effektive øvelser gør din krop sommerklar